G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.137.543,99

LGS Sonuçları Açıklandı: Demirören Medya ve Teknoloji MTAL Tercihlerde Öne Çıkıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8’inci sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 3 Haziran’da iki oturum olarak gerçekleştirildi. Merakla beklenen sonuçlar açıklandı ve tercih süreci 1 Temmuz’da başlayacak.

Demirören Medya Eğitim Projeleri Grup Direktörü Nuran Çakmakçı ve Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Atila Ertoğan, bu yıl Demirören Medya ve Teknoloji MTAL’i tercih edecek öğrenciler için okula ve imkanlarına yönelik bilgi vererek iyi bir lise eğitiminin önemine ilişkin değerlendirme yaptı.

Çakmakçı, sınavın zorluğuna dikkat çekerek velilere tercih sürecinde yardımcı olmak için öğrencilerin mutluluğunu ve başarısını ön planda tutmalarını önerdi. Okulda yapay zeka, siber güvenlik, robotik kodlama gibi dersler verildiğini ve öğrencilere geniş imkanlar sunulduğunu belirtti.

Ayrıca, öğrencilere istihdam imkanları konusunda da bilgi veren Çakmakçı, okulun Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında kariyer fırsatları sunduğunu vurguladı. Lisenin öğrencilerine birebir destek vermeyi ve her zaman yanlarında olmayı hedeflediğini ifade etti.

Çakmakçı’nın yanı sıra okul Müdürü Atila Ertoğan da yeni öğrencileri beklediklerini ve heyecanlı olduklarını belirtti. Öğrencilere dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlık sağladıklarını ve akademik programlarının çok güçlü olduğunu vurguladı.

Ertoğan, okulun öğrencilerine sunduğu özel müfredat ve farklı etkinliklerle öğrencilerin geniş bir perspektif kazanmasını sağladıklarını söyledi. Okulun sunduğu burs imkanları ve öğrencileri uluslararası yarışmalara hazırlama konusunda başarılı olduklarını belirtti. Ayrıca, öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılmasına önem verdiklerini ve medya sektöründen önemli isimlerle de bir araya gelme fırsatı sunduklarını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
LGS Sonuçları Açıklandı: Demirören Medya ve Teknoloji MTAL Tercihlerde Öne Çıkıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!