G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,23
CNY4,86
GBP45,76
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,20
GR. ALTIN2.915,22
BTC2.182.589,23

LGS İkinci Nakil Tercih Sonuçları Açıklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınavlar sonucunda binlerce öğrenci, ikinci nakil tercih sonuçlarını beklemekteydi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yerleştirme tercihleri sonucunda öğrencilerin merakla beklediği ikinci nakil tercih sonuçları, bugün erişime açıldı.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandıktan sonra 6-14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınacak. Bu sürecin tamamlanmasıyla 16 Ağustos’ta yerleştirme işlemleri sona erecek.

Ağustos ayında yatılı okullara başvuru yapmak isteyen öğrenciler de düşünülerek yatılılık başvurularının tarihleri belli oldu. Yatılılık başvuruları, 19-23 Ağustos tarihleri arasında okul ve kurumlara yapılacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 26 Ağustos’ta ilan edilecek.

Bu süreçte öğrenciler, tercihlerini ve nakil başvurularını dikkatlice yaparak, istedikleri okula yerleşebilmenin heyecanını yaşamaktadırlar. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki bu nakil süreci, öğrencilere daha uygun eğitim imkanlarına kavuşma fırsatı sunmaktadır.

Sonuç olarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan ikinci nakil tercih sonuçlarına göre öğrencilerin yerleştirme süreci belirlenmiş oldu. Öğrencilerin dikkatle takip ettiği bu sürecin 16 Ağustos’ta tamamlanacağı ve yatılı okullar için başvuruların ağustos ayı içinde gerçekleşeceği duyurulmuştur. Bu süreçte öğrencilerin istedikleri okullara yerleşebilmeleri ve eğitim hayatlarını devam ettirebilmeleri en büyük temennimizdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
LGS İkinci Nakil Tercih Sonuçları Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!