G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol81,13
GR. ALTIN2.910,62
BTC2.175.010,13

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Meteoroloji’den 16 İle Uyarı Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olması öngörülüyor. Hava sıcaklıklarında doğu bölgeler ve kuzeybatı kesimlerde azalma olacak, diğer yerlerde belirgin bir değişiklik olmayacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında seyrederken, diğer bölgelerde normal seviyelerde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek, güneydoğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette olacak. Yağış alan bölgelerde yağış anında yer yer kuvvetli rüzgar şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli yağış uyarısı yapılıyor; Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, Karaman, Bitlis ve Şırnak çevreleri ile Artvin’in güney kesimlerinde yaşanabilecek ani seller, su baskınları, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bingöl, Erzincan, Erzurum, Kars, Tunceli ve Ardahan için ise sarı kodlu yağmur uyarısı geçerli olacak. Mersin’de etkili olan yağışlar nedeniyle birçok bölgede kuvvetli yağmur ve dolu yağışı yaşandı. Tarım alanlarında oluşan zararların önüne geçmek için çalışmalar yapılıyor.

Antalya’nın Kemer ilçesinde yer alan Tahtalı Dağı’nın 2 bin 365 metrelik zirvesine kar yağışı yaşandı. Hava sıcaklıklarının sıfır dereceye kadar düştüğü bölgede kar yağışı yaklaşık 15 dakika sürdü. Çankırı’da etkili olan yağmur ve rüzgar nedeniyle hayat olumsuz etkilendi. Bazı bölgelerde su birikintileri oluştu ve ardından serin ve bulutlu bir hava hakim oldu.

Bölgelere göre hava durumu analizi yapıldığında, Batı Karadeniz’de aralıklı sağanak yağışlar yaşanacak, bazı bölgelerde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ege Bölgesi’nde de özellikle Manisa, Denizli, Kütahya ve Uşak çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde de aralıklı yağışlar görülecek, bazı bölgelerde kuvvetli yağışlar yaşanabileceği uyarısı yapılıyor. Yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, ülkemizin genelinde yağışların devam edeceği ve sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin altında seyredeceği öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kuvvetli Yağış Uyarısı: Meteoroloji’den 16 İle Uyarı Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!