G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,86
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,78
GR. ALTIN2.888,51
BTC2.142.427,88

Kurtulmuş ve Bahçeli’den Anayasa Görüşmesi: Verimli ve Faydalı Geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile bir araya geldi. Görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü ve anayasa çalışmalarıyla ilgili Bahçeli’nin görüşlerini içeriyordu. Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin oldukça verimli ve faydalı geçtiğini belirtti. Kurtulmuş, Türkiye’nin darbe anayasasından kurtulup, yeni, sivil, demokratik ve kapsayıcı bir anayasa ile karşı karşıya kalacağını vurguladı. Ayrıca, anayasa çalışmalarının şeffaf ve katılımcı bir süreç olacağını, sadece Meclis’teki partiler değil, tüm kesimlerin fikirlerine önem verileceği bilgisini paylaştı.

Kurtulmuş, anayasa çalışmalarında herkesin fikrini açıklama fırsatı bulacağını ve sürecin Meclis’in yetkisinde olduğunu belirtti. Grubu bulunmayan partilerin, üniversitelerin, yargı camiasının, sivil toplum kuruluşlarının ve diğer tüm kesimlerin görüşlerine önem verileceğini vurgulayan Kurtulmuş, “Bu konuyla ilgili benim de yapıcı fikrim var” diyen herkesin katkısının değerli olacağını dile getirdi. Kurtulmuş, yarın ise AK Parti Grubu’nu ziyaret edeceği bilgisini paylaştı.

Görüşmenin ardından Kurtulmuş, Bahçeli’nin anayasa konusundaki düşüncelerini dinlediğini ve bu görüşmenin anayasa çalışmalarına ivme kazandıracağını belirtti. Türkiye’nin darbe dönemlerinden kalan anayasadan kurtulup, daha demokratik bir yapıya kavuşması için çalışmaların hızlandırılacağını vurgulayan Kurtulmuş, bu sürecin şeffaf, açık ve katılımcı bir şekilde yürütüleceğini söyledi.

Bahçeli’nin de anayasa çalışmalarına destek verdiği ve sürecin önemli bir aktörü olduğu belirtilirken, olumlu bir işbirliği atmosferinin oluştuğu ifade edildi. Kurtulmuş’un açıklamalarının ardından her iki lider de görüşmekten memnuniyet duyduklarını belirtti ve anayasa çalışmalarının hızla devam edeceği notunu ekledi. AK Parti Grubu’nun da yarın gerçekleşecek ziyaret ile sürece dahil olması beklenirken, anayasa çalışmalarının geniş katılımlı bir şekilde devam edeceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurtulmuş ve Bahçeli’den Anayasa Görüşmesi: Verimli ve Faydalı Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!