G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,42
CNY4,84
GBP45,03
EURO/USD1,09
BIST8.699,19
Petrol75,02
GR. ALTIN2.918,96
BTC2.258.137,80

Kurtların Kayıp Sezonu: Sivas’ta 66 Hayvan Bir Gecede Telefon Kırılır gibi Yok Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas’ta Kurt Saldırısı: Çiftçi Büyük Zarar Gördü

Sivas’ın merkezine 55 kilometre mesafedeki Gözmen köyünde, sabah saatlerinde çiftçi Selim Kılıçoğlu (58), ağılındaki hayvanların kurtlar tarafından saldırıya uğradığını fark etti.

Kılıçoğlu, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını kontrol etmek için ağılın bulunduğu alana gittiğinde, 66 hayvanın cansız bedeniyle karşılaştı.

Başka bir inceleme sonrasında, hayvanların çoğunun kurtlar tarafından boyunlarından ısırıldığı tespit edildi. Ayrıca, 15 hayvanın yaralı olarak kurtulduğu belirlendi. Olayın ardından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile jandarma ekipleri köye gelerek incelemelerde bulundu ve tutanak tuttu.

“Hayvanları Köşeye Sıkıştırıp Hepsini Öldürdü”

Yaşadığı durumu paylaşan Selim Kılıçoğlu, “İneğim hasta olduğu için sabaha karşı ahıra geldim. Buraya geldiğimde hiçbir şey yoktu. İneği kontrol ettikten sonra köpeklere ışık tuttuğumda, evin önünde yatıyorlardı. Biri de harmandaydı. Harmanda olan ileriye doğru döndü, ben kurt olabileceğini hiç düşünmedim. Daha sonra geri döndüm ve yattım. Sabah 6.30 civarında kalkıp geldiğimde, kurt gelmiş ve çitin üzerinden atlamış. Ağıl kapıları açıktı. Hayvanları köşeye kıstırmış ve bazılarını yemiş. Diğerleri de yaralıydı. 66 hayvanımız öldü, 15 hayvanımız yaralandı. Yetkililere haber verdik. Muhtarı ve jandarmayı çağırdık. Tespit tutanağı tutuldu” şeklinde konuştu.

“40 Yıllık Birikimim Yok Oldu”

Kılıçoğlu, köyde daha önce böyle bir olayın yaşanmadığını vurgulayarak, “Köyün yakınındaki alanlarda kurtların olduğunu biliyorduk. Ancak bu kadar içeri gireceklerini tahmin etmiyorduk. 40 yıllık birikimim gitti. Ben 1984’te babamdan hayvancılığı devralmıştım. Şimdi elimde hiçbir şey kalmadı. Yardım bekliyoruz” dedi.

Köy muhtarı Yüksel Sarıkaya ise, benzer bir olayla ilk kez karşılaştıklarını ifade ederek, “Sabah saatlerinde olaydan haberdar olduk. Kurtlar köylümüzün birçok hayvanını öldürmüş. Biz de kendisine yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız. Devletimizden de yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kurtların Kayıp Sezonu: Sivas’ta 66 Hayvan Bir Gecede Telefon Kırılır gibi Yok Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!