G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,51
CNY4,85
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.914,06
Petrol78,72
GR. ALTIN2.920,66
BTC2.121.621,56

Kundakçı terörist, şehit polislerin hatıra ormanında yangın çıkardı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi’nde 24 Eylül 2021 tarihinde şehit polisler için oluşturulan hatıra ormanında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Aynı ilçedeki Topalak, Dörtler ve Örcün mahallelerindeki ormanlarda da 29-30 Eylül ve 3 Ekim 2021 tarihlerinde yangınlar çıkınca Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kundakçılık şüphesiyle araştırma yaptı.

Güzergahlardaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, 350 saatlik görüntülerden motosikletli bir şüphelinin eşkalini belirledi. Takibe alınan ve suçüstü yakalanan Ali İhsan Ergin Kurttepe tutuklandı. Kurttepe’nin 25-28 Ağustos tarihleri arasında Irak’ta bulunduğu ve Türkiye’ye geldikten 1 gün sonra kasten orman yangını çıkardığı ortaya çıktı. Üzerinde bulunan cep telefonunda, kırsaldaki PKK’lılarla bağlantı kurmak için Irak’ın kuzeyinde kullanılan ‘Korek’ hattı olduğu belirlendi. Ayrıca, telefonun ‘internet geçmişi’ üzerinde yapılan incelemede de orman yangınlarına ilişkin haber okuduğu tespit edildi.

Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 16 Eylül 2022’de ‘devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen Kurttepe’nin cezası Yargıtay tarafından onandı. Kurttepe’nin cezaevinde battaniye ve yastık yakmasıyla ilgili soruşturma sonuçlandı ve Cumhuriyet savcısı tarafından ‘kamu malına zarar verme’ suçundan iddianame hazırlandı. Adana 38’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame kabul edildi.

İddianamede, Kurttepe’nin kaldığı koğuşta yastık ve battaniyeyi yaktığı ve kurum zararına neden olduğu belirtildi. Kurttepe hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bu gelişmeler üzerine Adana’da orman yangınlarıyla mücadele sürecinde dikkatler şüpheli bir motosikletliye odaklanmış durumda. Olayla ilgili detaylara ilişkin soruşturma devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kundakçı terörist, şehit polislerin hatıra ormanında yangın çıkardı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!