G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.128.174,50

Küçük Gelin: Safiye Soyman’ın Duygusal Anıları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Safiye Soyman’dan Duygusal Paylaşım

Safiye Soyman, 1974 yılında 13 yaşındayken Ziya Akaröz ile ailesi tarafından evlendirildiği günlere ait gelinlikli bir fotoğrafını sosyal medya hesabında "İşte ben küçük gelin" notuyla paylaştı.

Bu paylaşımının ardından, "Yaşanmadan geçen yıllar utansın" adlı şarkısıyla birlikte paylaştığı fotoğrafa binlerce yorum geldi.

Safiye Soyman, uzun yıllardır iş insanı Faik Öztürk ile beraber. Daha önce bir röportajında, "13 yaşında evlendiriliyorsun. Ailenin senin isteğin dışında yaptığı bir şey miydi?" sorusunu yanıtladı. Soyman, evlendirilme sürecini şöyle anlattı: "Ablamdan daha görkemliydim, boylu poslu. Hiç ’13 yaşında’ demezsin. ‘Seni istiyoruz’ dediler. Annem ve babam önce ‘o çok küçük, olmaz’ dediler. Babam sordu bana, daha çocuğum anlamıyorum ki… Babam beni verdi."

Kısa bir süre nişanlı kaldıktan sonra, alelacele evlendirildiğini belirten Soyman, "15 gün nişanlı kaldım. Mahkeme kararıyla yaşımı büyüttüler. Nikâh olmuyor çünkü, annenin babanın imzası gerekiyor. Hakim, babama, ‘Hoca efendi bakamadıysanız bırakın ben bakayım, parmak kadar çocuğu evlendiriyorsun’ dedi" ifadelerini kullandı.

O anı asla unutmayan Soyman, babasının o günü "yerin dibine girdiğim bir gündü" diyerek duygusal bir şekilde hatırladığını söyledi.

Bu evlilikten Ümran adında bir kızı ve Harun adında bir oğlu olan Soyman, Ziya Akaröz ile 11 yıl sonra boşandı. Ancak, geçtiğimiz temmuz ayında oğlu Harun Akaröz’ün MS hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmesi, Soyman için oldukça zor bir dönem oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Küçük Gelin: Safiye Soyman’ın Duygusal Anıları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!