G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,05
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,61
GR. ALTIN2.920,02
BTC2.189.928,59

Kripto Piyasasına Yeni Düzenleme! SPK’ya Geniş Yetki Verildi, İzinsiz Faaliyetler Hapis Cezasıyla Sonuçlanabilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto piyasasında yeni düzenleme Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi ve yasal boşlukların giderilmesi amaçlanıyor. Bu yeni düzenleme ile hizmet sağlayıcılar için sermaye şartı getirilmesi planlanıyor. Bu sayede hem yatırımcılar korunacak hem de hizmet sağlayan firmalara yaptırımlar uygulanacak. Aynı zamanda kripto para kullanıcılarıyla ilişkilerin kurulması ve kimlik tespitinin yapılması da yasayla düzenlendi. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin alınacak ve tüm transfer işlemleri kayıt altına alınacak.

Yasaya göre izinsiz kripto varlık hizmet sağlayanlara hapis cezası ve para cezası verilecek. Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının görevini kötüye kullandığı tespit edilirse daha ağır cezalar uygulanacak. Tüm bu düzenlemelerin amacı piyasanın düzenli ve güvenilir bir yapıya kavuşmasını sağlamak.

Kripto varlıkların tanımı ve hizmet sağlayıcılarının yetkilendirilmesi de kanunda belirlendi. “Cüzdan” ve “kripto varlık” terimleri net bir şekilde tanımlandı. Buna göre, kripto varlık saklayan platformlar ve bu alanda hizmet veren kuruluşlar belirlenen kurallara uymak zorunda kalacaklar.

Sermaye piyasalarında şu an 12 milyon kişinin bakiyeli hesabı bulunmaktadır ve düzenleme yasası bu kişilerin korunmasını hedeflemektedir. Ayrıca, kripto piyasasındaki dolandırıcılık ve bilgi suistimali gibi suçlara karşı da cezalar belirlendi. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’ne üye olma zorunluluğu getirilerek sektörde düzenin ve denetimin artırılması hedeflenmektedir.

Son olarak, izinsiz sermaye piyasası faaliyetlerine erişimin engellenmesi de kanunda yer almaktadır. İnternet aracılığıyla işlenen suçlara karşı uygulanacak tedbirler belirlendi ve içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararı verilebileceği belirtildi. Tüm bu düzenlemelerle amaçlanan, kripto piyasasının daha şeffaf, güvenli ve düzenli bir yapıya kavuşması ve yatırımcıların korunmasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kripto Piyasasına Yeni Düzenleme! SPK’ya Geniş Yetki Verildi, İzinsiz Faaliyetler Hapis Cezasıyla Sonuçlanabilir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!