G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Kripto Para Dolandırıcılığı Skandalı! 200 Milyonluk Vurgun Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak merkezli 4 ilde faaliyet gösteren bir gruptan 15 şüpheli, kripto para cüzdanıyla saadet zinciri kurdukları iddiasıyla gözaltına alındı. Bu şebekenin, yeni üyelerden yüzde 5 ile 15 arasında komisyon talep ederek aylık yüzde 21 kar vaadiyle toplamda 200 milyon lira civarında dolandırıcılık yaptığı belirtiliyor. 8 şüpheli ise adli makamlara sevk edildi.

Polis ekipleri, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi bünyesinde bir soğuk cüzdan üzerinden para toplandığını belirledi. Bu tespitin ardından 3 ay boyunca süren teknik ve fiziki takip sonucunda, şüphelilerin kripto para kullanarak saadet zinciri kurduğunu tespit etti. Dolandırıcılık çetesinin faaliyetleri adım adım izlendi.

Sistemin işleyişi, yeni üyeleri çekmeye dayanıyordu. Üyeler, “Green” veya “Gold” statülerine sahip oluyor ve aylık yüzde 21 kar vaadi ile kandırılıyordu. Ancak sistem kısa sürede çöktü ve ödemeler yapılamadı. Ticaret Bakanlığı, yapılan işlemleri saadet zinciri olarak nitelendirirken polis ekipleri ise 200’e yakın kişinin bu zincire dahil olduğunu belirledi.

Karabük, Sakarya ve Kocaeli’de düzenlenen operasyonlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından 7 şüpheli serbest bırakılırken, C.L., E.Ç., E.K., Y.E., H.K., M.Ö., Y.S. ve M.Ö. adliyeye sevk edildi. 8 kişi hakkında “nitelikli dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlarından işlem yapıldı ve şüpheliler adli makamlarla görüşmeye devam ediyor. Operasyon, Demirören Haber Ajansı tarafından duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kripto Para Dolandırıcılığı Skandalı! 200 Milyonluk Vurgun Ortaya Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!