G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.164.297,69

Kripto Dolandırıcılığında Şok Operasyon: 22 Gözaltı, 427 Hesap Kapandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, farklı şehirlerde ofisler kurarak kripto para yatırım danışmanlığı yapma vaadiyle dolandırıcılık faaliyetleri yürüttüğü belirlenen bir örgüt hakkında soruşturma başlattı. Bu soruşturma, bilişim sistemlerinin yanı sıra bankacılık araçlarının da kullanıldığı “nitelikli dolandırıcılık” suçlamaları çerçevesinde değerlendiriliyor.

Soruşturma kapsamında, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Başakşehir merkezli olduğu tespit edilen örgütün üyelerine yönelik bir operasyon düzenledi.

Operasyonda, İstanbul’da 6, Kayseri’de 8, Mersin’de 5 ve Adana, Ankara ile Tekirdağ’da birer olmak üzere toplam 22 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ve örgütsel belgeler ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerin kullandığı 427 banka ve kripto para hesabına da el konuldu.

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren 22 şüpheliden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğerleri tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarıldı.

Nöbetçi hakimlikte tekrar ifadeleri alınan 20 şüphelinin, kendilerine yöneltilen suçlamalar kapsamında tutuklanmalarına karar verildi. Serbest bırakılan 2 şüpheliden biri için ise adli kontrol şartı getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kripto Dolandırıcılığında Şok Operasyon: 22 Gözaltı, 427 Hesap Kapandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!