G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.151.904,54

Kremlin Sözcüsü: Rusya’ya Saldırı Planları Ele Alınıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın topraklarına yönelik bir saldırı planının ele alındığı iddiası, Almanya’daki bir ses kaydının Rusya’ya karşı ciddi tansiyon yaratmasına sebep oldu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ses kaydında geçen konuşmaların, Rusya’ya yönelik bir saldırı planının somut şekilde tartışıldığına işaret etti. Peskov, Ukrayna’ya destek için Kırım Köprüsü’nün imha edilip edilemeyeceği konusunun da bu kayıtta gündeme geldiğini belirtti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un hızlı ve etkili bir soruşturma başlatacağını açıkladığı hatırlatılırken, Peskov, olayın nasıl çözüleceğinin medya aracılığıyla duyurulacağını ifade etti.

Almanya’daki ses kaydıyla ilgili Almanya’nın Moskova Büyükelçisi’nin Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bilgisi paylaşıldı. Peskov, Alman subayları arasındaki konuşmanın içeriğinin Rusya’ya karşı saldırı planlarının net bir şekilde tartışıldığını ortaya koyduğunu belirtti. Kremlin Sözcüsü, bu durumun herhangi bir yorum gerektirmediğini ve olayın açık olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu tartışmanın nerede ve nasıl yapıldığının önemli olduğuna dikkat çekerek Almanya’nın Bundeswehr’ünde bu tür konuların nasıl ele alındığını sorguladı.

Peskov, Almanya’nın tepkisini de değerlendirirken, Almanya Savunma Bakanı’nın Moskova’yı güvensizlik ve anlaşmazlık yaratmakla suçladığını aktardı. Ses kaydında, Alman Hava Kuvvetleri mensuplarının, Taurus füzelerinin Ukrayna’da nasıl kullanılacağını ve Kırım Yarımadası’nda bulunan Kırım Köprüsü’nü imha edip edemeyeceğini tartıştığı belirtildi.

Öte yandan, Rusya’nın devlet politikasını doğrudan etkileyecek bir durumun yaşanmasıyla kolektif Batı ülkelerinin Ukrayna’daki çatışmalara doğrudan dahil olduğunu savundu. Margarita Simonyan, RT Genel Yayın Yönetmeni, ses kaydını yayınlarken, Alman subaylarının Rusya’ya saldırı planları ve Kırım Köprüsü’nün imhasıyla ilgili tartışmalarına dair detayları halka duyurmuştu. Bu gelişmeler, Berlin-Moskova arasındaki ilişkilerin gerilmesine ve uluslararası arenada gerginliklere sebep oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kremlin Sözcüsü: Rusya’ya Saldırı Planları Ele Alınıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!