G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Kredi Kartlarına Taksit Uygulaması Kaldırıldı İddiası Yalanlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada dolaşıma sokulan ve “Kredi kartlarına taksit uygulamasının sonlandırıldığı” iddiası geniş yankı buldu. Birçok haber sitesi konuyu manşetlere taşıdı ve iddiaların yanıtı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Bakan Şimşek, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasını alıntılayarak, piyasalarda güvensizlik oluşturacak kasıtlı haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirtti. Orta Vadeli Programlarında yer alan politikaların seçim sonrası dönemde de uygulanacağını vurguladı ve vatandaşlardan, kendilerinden duymadıkları herhangi bir habere itibar etmemelerini istedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bir açıklamasında ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan paylaşımda, kredi kartlarına taksit uygulamasının kaldırıldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığı vurgulandı. Resmi makamlar dışında yapılan spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. Bakanlık veya ilgili kuruluşlar tarafından kredi kartlarıyla ilgili taksit uygulamasının kaldırılmasına dair herhangi bir düzenleme yapılmadığı ifade edildi.

Mehmet Şimşek’in açıklamaları ve Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamalarla birlikte, sosyal medyada dolaşıma sokulan söylentilerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Halkın ekonomik açıdan tedirgin olmasına sebep olacak ve piyasalarda belirsizlik yaratacak bu tür asılsız iddialara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Kamuoyunu yanıltıcı haberlere itibar edilmemesi ve resmi kaynaklardan doğrulama yapılmadan bilgi paylaşımından kaçınılması gerektiği önemle belirtildi.

Haberin ardından toplumda oluşan endişe ve spekülasyonların asılsız olduğu ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kredi kartlarına taksit uygulamasını kaldırdığı yönünde herhangi bir düzenleme yapmadığı ve verilen bilgilerin gerçeği yansıtmadığı net bir şekilde ifade edildi. Bu tür durumlarda resmi kurumlardan doğrulama alınmadan haber yapılmasının doğru olmadığı ve halkın tedirgin edilmemesi gerektiği üzerinde duruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kredi Kartlarına Taksit Uygulaması Kaldırıldı İddiası Yalanlandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!