G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Kredi Kartlarına Sessiz Sedasız Yeni Düzenleme Mi Geliyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öncesinde seçimlerin olduğu bir dönemde, kredi kartlarına sessiz sedasız bir düzenleme yapıldığı iddiaları ortaya atıldı. Birçok bankanın kredi kartı nakit avans taksit sayısını 3’e düşürdüğü haberleri yayıldı ancak resmi kurumlardan bu iddiaya dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu durum kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Ocak ve şubat aylarında kredi kartı borçlarının yüzde 8 ve yüzde 5.8 gibi yüksek oranlarda arttığı görülürken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Karahan, enflasyon raporu toplantısında kredi kartı harcamalarındaki artışı takip ettiklerini ve konuyla ilgili çalışmalarının olduğunu ifade etmişti.

TCMB Başkanı Karahan, başkanlık görevine henüz yeni başladığı zamanlarda kredi kartı harcamalarıyla ilgili bir soru üzerine “Kredi kartı harcamalarında artış oldu. Bu durumu not ettik ve farkındayız. Geçici bir durum olup olmadığı henüz net değil. Asgari ücret artışı bekleniyordu ve bazı harcamaların öne çekilmiş olabileceğini düşünüyoruz. Ancak buna bağlı olarak kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda bazı fikirlerimiz var ve çalışmalarımız devam ediyor. Belirli bir aşamaya geldiğimizde kamuoyuyla paylaşacağız.” şeklinde konuşmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bankaların kredi kartı limitleri belirlerken kurallara uymaları gerektiğini belirterek, Merkez Bankası’nın bu konuda çalışmalar yaptığını ve finansal istikrar komitesinde bu konuların gündeme geldiğini açıklamıştı. Ancak henüz sonuçlanmış bir çalışma olmadığının altını çizmişti.

Yapılan açıklamalar ardı ardına gelirken, uzmanlar düzenleme için 31 Mart seçimlerinin ardından adımların atılacağını öne sürmüştü. Kredi kartı limitlerinin, faiz oranlarının ve taksit sayılarının yükseltilmesi gibi düzenlemelerin gelebileceği konuşulurken, kamuoyunda bu iddialar geniş yankı buldu.

Sonuç olarak, birçok bankanın nakit avans taksit sayısını 12’den 3’e düşürdüğü ve kredi kartı nakit avans çekimlerinin de kart limitinin sadece 25’i kadar çekilebileceği öne sürülüyor. Ancak resmi makamlardan konuyla ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmış değil. Konuyla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kredi Kartlarına Sessiz Sedasız Yeni Düzenleme Mi Geliyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!