G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

KREDİ KARTI BORÇLARINDA YENİ DÜZENLEME YOLDA: FAİZ ARTIŞI VE LİMİT AZALTMA GÜNDEMDE!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de hayat pahalılığının artması nedeniyle vatandaşlar, nakit sıkıntısı yaşadıkları durumlarda kredi kartı kullanımına yönlendiriliyor. Bu durum, kredi kartı borçlarının yaklaşık 2 trilyon liraya ulaşmasıyla birlikte bir düzenleme yapılmasını gündeme getirdi. Merkez Bankası’nın politika faizine paralel olarak yükselen kart faizleri, kullanımda bir azalmaya neden olmuyor. Bu durum, bazı tedbirler alınması gerektiğinin sinyallerini veriyor. Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, kartlarla ilgili bazı düzenlemelerin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Uzmanlara göre, kartlarla ilgili düzenlemelerin ekonominin durumu göz önünde bulundurularak yapılması gerekiyor. Faiz artışı, limitte azaltma ve nakit çekime sınırlandırma gibi önlemlerin alınması planlanıyor. Bu önlemlerin tek seferde değil, aşamalı olarak hayata geçirilmesi planlanıyor.

Kart borçlanmalarında sıkça faiz ödemekten kaçınan vatandaşlar, son ödeme tarihlerini geçirerek asgari ödemeler üzerinden işlem yapmaya devam ediyor. Bu nedenle, kartlara yapılacak faiz artışıyla kullanıcıların bu eğiliminden uzaklaştırılması hedefleniyor. Ayrıca, kart harcamalarının enflasyona bağlı olarak artması, kullanıcıların limitlerini de artırdı. Bu durum, kontrolsüz harcamaların önünü açtı. Bu nedenle, kartlara yapılacak düzenlemede limitlerin azaltılması da gündemde.

Pek çok kredi kartı kullanıcısı, borcun tamamını ödemek yerine asgari ödeme tutarını tercih ediyor. Bu durum, faiz ödemelerinin artmasına ve bitmeyen borçların oluşmasına neden oluyor. Asgari ödeme tutarının yükseltilmesi, kredi kartlarıyla ilgili düzenleme içinde yer alabilir. Ayrıca, ödeme sıkışıklığı yaşandığında kredi kartından nakit çekmeye başvuran kullanıcıların sayısı oldukça fazla. Bu durum, borcu ödememeleri halinde günlük faiz ödemeleriyle karşı karşıya kalmalarına neden oluyor. Bu nedenle, nakit çekime getirilecek sınırlandırmanın da kartlarla ilgili bir düzenleme sırasında gündeme gelmesi bekleniyor.

Son olarak, özellikle internet alışverişlerinde sıkça tercih edilen taksitli kullanımın da kredi kartı borçlarını artırabileceği belirtiliyor. Bu nedenle, taksit uygulamalarında kısıtlamalar veya bazı ürünlerde taksit seçeneğinin kaldırılması da düzenleme seçenekleri arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KREDİ KARTI BORÇLARINDA YENİ DÜZENLEME YOLDA: FAİZ ARTIŞI VE LİMİT AZALTMA GÜNDEMDE!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!