G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,00
CNY4,84
GBP45,62
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,24
GR. ALTIN2.885,15
BTC2.165.477,16

Konya’da Çiftçiler Traktörleriyle Eylem Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’nın Yunak ilçesinde artan girdi maliyetlerine tepki gösteren çiftçiler, traktörleriyle eylem düzenledi. Eyleme ilçeden ve çevre köylerden birçok çiftçi katıldı. Su sorunu ve yüksek maliyetler nedeniyle çaresiz olduklarını belirten çiftçiler, sorunlarının çözülmesini talep ettiler. CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş da çiftçilere destek verdi. Çiftçiler, “Artık çiftçi uyandı, eski çiftçi değil. Biz bundan sonra sahadayız.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Barış Bektaş’ın konuşmasında çiftçilerin yaşadığı sıkıntılara değindi. Tarım ve hayvancılığın zor durumda olduğunu vurgulayan Bektaş, çiftçilerin sıkıntılarını dile getirdi. Devletin tarım politikalarını eleştiren Bektaş, planlama eksikliği ve münavebe uygulamalarının olmamasının çiftçilere zarar verdiğine dikkat çekti. Ayrıca, devletin tarım sektöründe fabrikaları özelleştirmesinin ve üretim maliyetlerinin yükselmesinin çiftçileri olumsuz etkilediğini belirtti.

Çiftçilerin tarlalarını boş bırakmasının ve ekmemesinin altında yatan sebepleri değerlendiren Bektaş, devletin çiftçilere yönelik uygulamalarını eleştirdi. Su sorununun çözümünde yetersiz kalındığını ve çiftçilerin sulama maliyetlerinin arttığını öne sürdü. Ayrıca, kuyulardan yapılan sulama işlemlerinde ruhsatsız kullanımın su maliyetlerini yükselttiğini dile getirdi. Mazot maliyetlerinin çiftçilerin cebini zorladığını ve ürünlerinin karşılığını alamadıklarını belirten Bektaş, çiftçilere destek olunması gerektiğini vurguladı.

Eylem sırasında traktörlerin mazot sorunu nedeniyle yarı yolda kaldığını ifade eden Bektaş, çiftçilerin maliyetleri ve ürünlerinin değerini kaybetmesinin endişe verici olduğunu belirtti. Devletin çiftçilere verdiği desteklerin yetersiz kaldığını ve tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Çiftçilerin yaşadığı problemlerin çözümü için devletin adımlar atması gerektiğini vurgulayan Bektaş, çiftçilerin sesini duyurmak için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konya’da Çiftçiler Traktörleriyle Eylem Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!