G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

Konut Kiralarında Yüzde 25 Zam Sınırı Ne Zaman Değişecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Habertürk canlı yayınında konut kira zam sınırı ve enflasyon konularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, konut kiralarında yüzde 25 zam sınırının bu yılın ortasına kadar geçerli olduğunu ve temmuz ayına kadar sürelerinin olduğunu belirtti. Yaklaştıkça bir etki değerlendirmesi yapılacağını ve alınacak kararın enflasyon, kira artışları ve diğer etkenler göz önüne alınarak verileceğini ifade etti.

Ayrıca Yılmaz, sosyal refah açısından konut konusunun önemli olduğunu vurgulayarak, birinci konuta odaklandıklarını ve kentsel dönüşüm programları ile afet risklerini göz önünde bulundurduklarını belirtti. Gelecek dönemlerde daha fazla sosyal konut üretme politikalarını hayata geçireceklerini ifade eden Yılmaz, konut arzının artırılmasının yanı sıra afetlere dayanıklı ve enerji verimliliği yüksek konutlar yapılmasının gerekliliğine de değindi.

Yılmaz, konut kira zamlarında enflasyonun düşürülmesinin asıl amaç olduğunu belirterek, enflasyonun kalıcı olarak düştüğü zaman bu tür sınırlamalara ihtiyaç olmayacağını ifade etti. Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, ülkenin hak ettiği konumda olmadığını ve Orta Vadeli Programı kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini söyledi. Enflasyonla mücadelede öncelik verdiklerini ve bu yönde politika setlerini hayata geçirdiklerini belirten Yılmaz, enflasyonun giderek düşeceğini ve uzun vadede tek haneli enflasyona ulaşacaklarını ifade etti.

Son olarak Yılmaz, Merkez Bankasının rezervlerinde yaşanan azalmaya ilişkin açıklamalarda bulunarak, enflasyonla mücadele eden bir ülkenin kendi parasını cazip hale getireceğini ve gerektiği durumlarda sıkılaştırıcı adımlar atacaklarını belirtti. Enflasyonun kurdaki artışı etkileyeceğini ancak bu durumun normal olduğunu ifade eden Yılmaz, büyümenin enflasyonu artırmayacak bir yapıya dönüştürülmesini hedeflediklerini ve yatırım ile ihracata odaklanacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Konut Kiralarında Yüzde 25 Zam Sınırı Ne Zaman Değişecek?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!