G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın Yerel Seçim Anketleri Şaşırttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 14 ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptığı anketlerdeki oy oranlarıyla eleştiri oklarının hedefi oldu. Oksijen Gazetesi’nde köşe yazısı yazan Ağırdır, yerel seçimlere ilişkin verdiği anket sonuçlarıyla yine dikkat çekti. “31 Mart genel seçimin tekrarı mı yoksa geleceğin habercisi mi?” başlıklı yazısında, yerel seçimlere ilişkin düşüncelerini paylaştı. Yazısında, 31 Mart’ta Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi ve Memleket Partisi’nin ağırlığının artacağını belirtti. Ağırdır, Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’da yüzde 3-4 oy alarak Cumhur İttifakı’nın kaybetmesinde anahtar rol oynayacağını iddia etti. Ayrıca YRP’nin Şanlıurfa, Yozgat, Eskişehir, Ordu ve Bursa’da kazananı belirleyebileceğini ifade etti.

Bakan Soylu, Bekir Ağırdır’ı Türkiye’ye operasyon çekmekle suçladı ve uluslararası sistemin ajanı olmakla itham etti. Seçimde odak noktasının İstanbul sonuçları olduğunu vurgulayan Ağırdır, cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sonuçlardan ders alınmadığını savundu. İstanbul seçimleri için yapılan anketlerde İmamoğlu’nun önde olduğunu iddia ederek eleştiri topladı. Ağırdır, 31 Mart için yapılan 15 araştırma şirketinin 36 çalışmasının bulgularını kullanarak İmamoğlu’nun önde olduğunu iddia etti ve aradaki farkın 3 puan olduğunu belirtti.

CHP’nin stratejisinin 2019 kazanımlarını korumaktan ziyade yeni yerler kazanmak olduğunu belirten Ağırdır, Hatay, Edirne, Eskişehir, Antalya, Aydın ve hatta İzmir’i bile korumakta zorlandığını ifade etti. Genel başkan değişikliğiyle ülke genelinde bir dalga oluşturamayan CHP’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirtti. Ağırdır, seçim öncesi verdiği analizler ve tahminlerle dikkat çekerken, eleştiri oklarından kaçamadı.

Bekir Ağırdır’ın KONDA Araştırma Genel Müdürü olarak yaptığı anketler ve bu anketlerin sonuçları, hem siyasette hem de medyada geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Ağırdır’ın analizleri ve yorumları, ülke gündemine yön verirken, seçimler öncesindeki siyasi atmosferin anlaşılmasında önemli bir rol oynuyor. Sonuç olarak, Bekir Ağırdır’ın KONDA’daki çalışmaları ve seçimlere ilişkin beyanları, Türkiye’de siyasi tartışmaların merkezinde yer almaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın Yerel Seçim Anketleri Şaşırttı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!