G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,77
GR. ALTIN2.913,81
BTC2.176.742,44

Koç Holding’in Efsane İsmi Can Kıraç Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Can Kıraç, Koç Holding’in kuruluşunda büyük katkıları olan ve holdingin efsanelerinden biri haline gelen bir iş insanıydı. 22 Mayıs 1927’de Ankara Etimesgut’ta doğan Can Kıraç, Koç Holding’in otomotiv grubunun başkanlığını yapmıştı. Ankara’nın Etimesgut ilçesindeki Atatürk Orman Çiftliği’nde dünyaya gelen Can Kıraç, Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen adıyla anılmıştı. İş insanı İnan Kıraç’ın da abisi olan Can Kıraç, 1946 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1950 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun olmuştu.

1950 yılında Vehbi Koç’un kurduğu Koç Ticaret’in otomobilcilik şubesinde çalışmaya başlayan Can Kıraç, 1957 yılında Egemak şirketinde genel müdür yardımcısı olarak görev almıştı. Bir yıl sonra şirketin genel müdürü olan Kıraç, 1963 yılında Koç Holding’in kurucu ortaklarından biri olmuştu. 1968 yılında İstanbul’a taşınarak Koç Holding’in merkezinde Otomotiv Grubu’nda çalışmaya başlayan Can Kıraç, 1982 yılında Otomotiv Grubu’nun başına getirilmişti. 1984 yılında holdingin idari komitesine dahil olan Kıraç, 1987 yılında ise bu komitenin başkanı olmuştu. 1991 yılında emekliliğe ayrılan Can Kıraç, Koç Holding’deki 41 yıllık kariyerini noktalamıştı.

İngilizce ve Fransızca dillerini bilen Can Kıraç, İzmir Rotary Kulübü’nde kurucu üye ve başkanlık yapmış, aynı zamanda İzmir Ticaret Odası’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştı. Aslı İnci Kıraç ile evli olan Can Kıraç’ın Aslı ve Ali Numan adında iki çocuğu bulunmaktaydı. Uzun yıllar boyunca Türk iş dünyasında önemli bir yere sahip olan Can Kıraç, Koç Holding’in büyümesinde ve gelişmesinde önemli rol oynamıştı.

Maalesef, bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden ve tedavi gören Can Kıraç, hastanede hayatını kaybetti. Türk iş dünyasının önemli isimlerinden biri olan Can Kıraç’ın vefatı, birçok kişi tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Onun başarıları ve katkıları, Türk iş dünyasında uzun süre unutulmayacak ve hatırlanacak bir miras bıraktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Koç Holding’in Efsane İsmi Can Kıraç Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!