G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,20
CNY4,87
GBP45,81
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,79
GR. ALTIN2.925,24
BTC2.234.624,07

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “İki devletliliği temel alan yeni siyasetimizde geri adım yok”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı olarak, Ada’da yaşayan Kıbrıs Türk halkının beklentilerini açıkladı. KKTC’nin temel amacı eşitlik üzerine kurulu olan iki devletli bir çözüm istemektedir. Tatar, Kıbrıs Türk halkının uluslararası eşit statüsü, egemenliği ve devleti kabul edilmedikçe, Rumlar ile resmi müzakere sürecinin başlamayacağını belirtti ve federal temelli çözümlere kapıyı kapattıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin “gözlemci” üye statüsünde olması nedeniyle Gambiya’nın başkenti Banjul’da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. Zirvesi’ne katıldı ve Lefkoşa’ya dönüşünde Ercan Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenledi.

Tatar, Türkiye’nin KKTC’ye sağladığı destekler için teşekkür ederken, KKTC’nin tanınırlığının artırılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Aynı zamanda zirvedeki temasları sırasında diğer ülkelerin yetkililerini Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı etkinliklerine davet ettiğini paylaşarak, KKTC’nin barış, huzur ve güven içinde olmasının bölgede istikrar ve başarıyı temsil ettiğini belirtti. Tatar, Rumlar ile resmi müzakere sürecinin başlaması için ön şartların Kıbrıs Türk halkının uluslararası eşit statüsü, egemenliği ve devletinin kabul edilmesi olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar’a göre Kıbrıs’ta federal temelli bir çözüm artık mümkün değildir ve KKTC’nin yeni siyasetinin temelini oluşturan iki devletliliğe dayalı politikadan geri adım atılmayacaktır. Bu konudaki görüşlerini Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Şahsi Temsilcisi’ne ileteceğini belirten Tatar, müzakerelerin ancak iki devletli, egemen ve uluslararası statüsü teyit edilmiş yeni siyasetleri temelinde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Tatar’ın verdiği bu açıklamaların kaynağı ise Anadolu Ajansı (AA) tarafından yapılan bir haber idi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: “İki devletliliği temel alan yeni siyasetimizde geri adım yok”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!