G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Kinşasa’da Konserde İzdiham: 9 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin başkenti Kinşasa’da gerçekleşen bir konserde meydana gelen izdiham sonucunda 9 kişi yaşamını yitirdi. Ünlü şarkıcı Mike Kalambay’ın 80 bin kişilik stadyumda verdiği konser sırasında izdihamın başladığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, en az 9 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Olay yerindeki yerel basın, hayatını kaybedenler arasında 10 yaşında bir çocuğun da olduğunu duyurdu. Kinşasa Valisi Daniel Bumba ise stadyumun kapasitesinin üzerinde dolu olduğunu ve bu durumun trajediye yol açtığını belirtti. Adalet Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmasının ardından stadyumda bulunan polisler ile organizatör Maajabu Gospel sorgulanmaya başlandı.

Gospel, yaşananları konuşurken can kayıplarından dolayı üzgün olduğunu dile getirerek izdihamın konserde sorun çıkaranlar tarafından başlatıldığını iddia etti. Afrika’nın en büyük ve önemli stadyumlarından biri olan Şehitler Stadyumu, yaşanan olayın ardından kapatıldı. Stadyum sadece futbol maçlarına ev sahipliği yapmıyor, aynı zamanda önemli sanatçıların konserlerine de ev sahipliği yapıyordu. Devlet Başkanı Felix Antoine Tshisekedi’nin yemin törenine bile ev sahipliği yapmıştı. Geçmişte, aynı stadyumda şarkıcı Fally Ipupa’nın 2022 yılında verdiği bir konserde de izdiham yaşanmış, 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu tür olayların tekrar yaşanmaması amacıyla soruşturma derinleşirken, olayın detayları ve sorumluları tespit edilmeye çalışılıyor. Kinşasa’da yaşanan bu trajik olay, ülkenin gündemine düşerken, yetkililerin olaya ilişkin aldığı önlemler de merak konusu oldu. Herkes, benzer acı olayların yaşanmaması ve konserlerin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyor. Bu olaylar, can kayıplarıyla sonuçlanan izdihamaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve organizasyonların güvenlik konularında titiz olmaları gerektiğini vurguluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kinşasa’da Konserde İzdiham: 9 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!