G-QXXHXL9JW0
USD34,30
EURO37,02
CNY4,81
GBP44,45
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol72,46
GR. ALTIN3.013,23
BTC2.334.200,97

Kıbrıs’ta Hastane Skandalı: Bebeklere Tıbbi Alkol Verildi İddiası ve Olayın Ardındaki Gizemler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC’de Bebek Ölümü ve Sağlık Durumu Krizi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde meydana gelen üzücü bir olayda 1 bebeğin yaşamını yitirdiğini ve 6 bebeğin sağlık durumunun kritik olduğunu bildirdi.

Olayın Ayrıntıları

Alınan bilgilere göre, dün akşam saatlerinde başkent Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde tedavi gören 7 bebekten 20 günlük Mihrimah Toymuradov’un yaşamını yitirdiği açıklandı. Ayrıca, sağlık durumları ağır olan 6 bebek entübe edildi.

Bebeklerin aileleri hastane önünde toplanarak, hastane yönetimine yönelik tepkilerini dile getirdi. Aileler, bebeklerine sıvı besin yerine tıbbi alkol verildiğini iddia etti. Durumun ciddiyeti nedeniyle Sağlık Bakanlığı, hastane hakkında inceleme başlattı.

Resmi Açıklamalar ve Gözaltılar

Olayın ardından polis, hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde çalışan 4 görevliyi gözaltına aldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, olaydan duyduğu derin üzüntüyü ifade ederek, gerekli soruşturmanın yapılmasını takip edeceğini belirtti. Tatar, yaşananların ardından kaybedilen bebek için Allah’tan rahmet dileyerek, etkilenen diğer bebeklerin bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını umduğunu vurguladı.

KKTC Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek ise olayın tüm boyutlarıyla araştırılacağını ve herhangi bir ihmal durumunda sorumluların cezalandırılacağını ifade etti. Dinçyürek, sürecin yargıya intikal ettiğini ve şeffaf bir şekilde yürütüleceğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kıbrıs’ta Hastane Skandalı: Bebeklere Tıbbi Alkol Verildi İddiası ve Olayın Ardındaki Gizemler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!