G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.801,88

Kayseri’de Suriyelilerin Suriye’ye Dönüş Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta Kayseri’de yaşanan olaylarda Suriye uyruklu bir şahsın 7 yaşındaki çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla çıkan olaylar büyük yankı uyandırdı. Bu olayların ardından Suriyeli sığınmacıların iş yerleri ve araçları ateşe verildi. Polis ekipleri olaylara müdahale ederken, vatandaşlara biber gazı ve TOMA ile müdahale edildi ve pek çok kişi gözaltına alındı. Polis ekiplerinin müdahalesi sonrasında ise olaylar kontrol altına alındı.

Yaşanan olayların ardından Suriyelilerin Kayseri’yi terk edip ülkelerine geri dönmeye başladığı bilgisine ulaşıldı. Samimi Haber’den Ercan Küçük’ün haberine göre, yaklaşık 5 bin Suriyeli yaşanan olayların etkisiyle Suriye’ye geri döndü. Kitle örgütü yöneticisi, bu durumla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kitle örgütü yöneticisine göre, yaklaşık 5 bin Suriyelinin mallarını satarak ya da başkalarına bırakarak sınıra gittiği ve gönüllü geri dönüş sözleşmesi imzalayarak temelli olarak Suriye’ye geçtiği ifade edildi. Ayrıca yönetici, yaklaşık 100 ailenin de Göç İdaresi’ne başvurarak kendi ülkelerine dönmek istedikleri açıklandı.

Kitle örgütü yöneticisine göre, bazı Suriyeliler ise sosyal medya platformlarında mallarını, arabalarını ve ev eşyalarını satışa çıkartarak ülkelerine dönüş yapmayı planlıyorlar. Gönüllü geri dönüş yapan Suriyeliler, 5 yıl içerisinde tekrar geri dönmeme taahhüdünde bulunuyorlar ve kimliklerini teslim ederek ülkelerine geri dönüyorlar.

Şu an için Kayseri’de durumun sakin olduğunu belirten yönetici, ancak ne İçişleri Bakanlığı ne Valilik ne de Emniyet Müdürlüğü tarafından Suriyelilere yönelik herhangi bir açıklama gelmediğini ifade etti. Kesin dönüş yapanlar için zararlarının karşılanıp karşılanmayacağı konusunda bir açıklama beklediklerini söyledi.

Yönetici, Suriyeli mültecilerin sadece temel ihtiyaçlarını karşılamak için evlerinden çıkmadığını belirtti. Organize sanayi bölgelerine servisle gidip gelen Suriyelilerin işe gidemedikleri için ekonomik kaybın 1 milyar TL civarında olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Gidişlerin durdurulması için Valiliğin acil bir açıklama yapması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayseri’de Suriyelilerin Suriye’ye Dönüş Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!