G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,97
GR. ALTIN2.913,21
BTC2.143.966,26

Karlıova ilçesinde Şerafettin Yaylası beyaza büründü! Yağış sonrası zor anlar yaşayan Morkoyun ailesi için dram dolu dakikalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karlıova ilçesinde gece yaşanan şiddetli yağış, yüksek kesimlerde doluya dönüştü. Bu durum, ilçeye bağlı Şerafettin Yaylası’nı beyaza bürüdü. Yaylada besicilik yapan Morkoyun ailesi, yağışın ardından güçlüklerle karşılaştı. Çadırın çökmemesi için ellerinden geleni yapan aile, küçükbaş hayvanlarını korumak amacıyla çadırın altına aldı.

Meteoroloji yetkilileri, İstanbul dahil olmak üzere birçok kent için alarm verdi. Temmuz ayında beklenmeyen kar yağışı uyarısında bulunuldu. Yaşanan olağanüstü hava koşulları nedeniyle vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Şiddetli yağışın etkisiyle Şerafettin Yaylası’nın beyaza bürünmesi, görenleri şaşırttı. Yayla sakinleri, bu mevsimde karla karşılaşmalarının şaşkınlığını yaşadılar. Yüksek kesimlerde etkili olan dolu yağışı, çevredeki hayvanların da yaşamını olumsuz etkiledi.

Morkoyun ailesi, küçükbaş hayvanlarını yağmur ve doludan korumak için gece boyunca çaba harcadı. Çadırı güçlendirmeye çalışan aile üyeleri, hayvanları güvende tutmak adına gece boyunca uğraştılar. Yağışın etkisini azaltmaya çalışan aile, zorlu bir gece geçirdi.

İstanbul dahil olmak üzere birçok il için kar uyarısı yapıldı. Temmuz ayında beklenen yağışların kar şeklinde olabileceği belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, halkın ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların gerekli tedbirleri alması gerektiği vurgulandı.

Yaşanan olağanüstü hava koşulları, birçok kişiyi şaşırttı. Karlıova ilçesinde görülen dolu yağışı, yöre halkını endişelendirdi. Meteoroloji ekipleri, benzer durumların yaşanmaması adına vatandaşlara sürekli olarak bilgi veriyor ve uyarılarda bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karlıova ilçesinde Şerafettin Yaylası beyaza büründü! Yağış sonrası zor anlar yaşayan Morkoyun ailesi için dram dolu dakikalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!