G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,86
CNY4,88
GBP45,39
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol75,18
GR. ALTIN2.936,69
BTC2.108.651,94

Karısını darp ederek öldüren zanlı duruşmada “Üzgünüm” dedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Avşar Mahallesi’nde yaşanan olayda, Enes Suna isimli zanlı, karısı Buse Ateş Suna’yı darp ederek ölümüne sebep oldu. Olay Şubat ayında gerçekleşti ve genç kadın, Avşar Mahallesi’nde eşi Enes Suna ile tartışmaya başladı. İddialara göre Enes Suna, eşi Buse Ateş Suna’yı öldüresiye darp etti. Ağır yaralanan Buse Ateş Suna, hastaneye kaldırıldı ancak 2 ay süren yaşam mücadelesini maalesef 14 Nisan 2024 tarihinde kaybetti ve genç kadın Ferhadanlı köyünde toprağa verildi.

Olayın ardından Enes Suna, jandarma ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Enes Suna’nın eşi Buse Ateş Suna’yı öldüresiye darp etmesiyle ilgili dava bugün başladı. Duruşmaya getirilen zanlı, ilk savunmasında eşinin ölümünden duyduğu üzüntüyü ifade etti ve “Üzgünüm” dedi. Enes Suna’nın avukatı ek süre istedi ve mahkeme temmuz ayına ertelendi. Aynı zamanda mahkeme, olayın tanıklarından biri olan Enes Suna’nın annesi L.S.’yi dinlemeye karar verdi ve davaya KADEM Tekirdağ Temsilciliği de müdahil oldu.

Tekirdağ Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ilk duruşmada mahkeme temmuz ayına ertelenirken, KADEM Tekirdağ Başkanı Av. Sümeyye Tekin, mahkeme sürecini yakından takip edeceklerini belirtti. Av. Sümeyye Tekin, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, Buse Ateş Suna’nın ölümüyle ilgili yargılamanın en adil şekilde yapılması gerektiğini vurgulayarak, KADEM’in bu davayı takip edeceğini ve sanığın hak ettiği cezayı alması için mücadele edeceklerini ifade etti.

KADEM olarak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla mücadele ettiklerini belirten Av. Sümeyye Tekin, toplum vicdanını yaralayan bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Tüm medya kuruluşları ve kamuoyunu, kadına şiddetle mücadelede destek olmaya davet eden Av. Sümeyye Tekin, adaletin en hızlı ve doğru şekilde sağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Davanın bir sonraki celsesi 9 Temmuz 2024 tarihine ertelenirken, KADEM, Buse Ateş Suna’nın ölümüyle ilgili davanın sonuna kadar takipçisi olacağını ve adaletin sağlanması için çalışmalarını sürdüreceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karısını darp ederek öldüren zanlı duruşmada “Üzgünüm” dedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!