G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,84
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol81,06
GR. ALTIN2.911,74
BTC2.170.705,59

Kamuda Tasarruf Paketi Detayları Açıklandı: Şok İddialar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf paketinin detaylarını açıkladı. Paketin odak noktası, enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak olarak belirlendi. Bu paket, kamuda taşıt, bina ve personel alımlarına kısıtlamalar getirirken, kamu çalışanlarının lojman, sosyal tesis ve servis haklarını da hedeflemektedir. CHP’den gelen ilk yorumda ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, pakette eksiklikler olduğunu belirtti. Özellikle Kamu İhale Kanunu’nda yapılacak değişiklikler ve döviz üzerinden yapılan garanti ödemelerin azaltılması konusundaki eksikliklere dikkat çekti.

Karatepe, pakette üst gelir grubunu vergilendirmeye yönelik bir madde olmamasını eleştirirken, 2024 bütçesinde şirketlere sağlanan muafiyetlerin ve vergi indirimlerinin azaltılmasına dair bir hüküm bulunmadığını belirtti. Paketin asıl hedefinin kamuoyu algısını yönetmek olduğunu öne süren Karatepe, tedbirlerin çoğunun mevcut bütçe içinde önemsiz olduğunu vurguladı. Pakette somut paralarla ilgili detayların paylaşılmamasını eleştirdi ve özelleştirilen lojman ve tesislerin geri kalanının satılacağını belirtti.

Ayrıca Karatepe, paketin muhalefete geçen belediyelerin hareket alanını daraltmayı hedeflediğini düşündüğünü ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe’nin eleştirilerine ek olarak, CHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Özgür Özel de paketi eleştirdi. Özel, paketin örtülü bir IMF programı olduğunu savunurken, Saray’ın ilk kez genelge kapsamına alınmasını önemli bir adım olarak gördü. Özel, kamuda yeni personel alımlarının 3 yıl boyunca yapılmayacağını, sadece emekli miktarında personel alınacağını ve esnek çalışma modellerinin geliştirileceğini belirtti.

Özel, çalışanlar için önemli olan bu detayların dikkatlice takip edilmesi gerektiğini vurgularken, zengin kesimlere daha fazla vergi getirilmesi ve emekçilere daha fazla destek sağlanması gerektiğini belirtti. Özel’e göre, paketin işverenler ve zenginler lehine olduğu, bu nedenle daha dikkatli incelenmeye ihtiyaç duyulmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kamuda Tasarruf Paketi Detayları Açıklandı: Şok İddialar Ortaya Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!