G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.248.339,59

Kamil Pehlivan: Matbaacılığın ve Maneviyatın Ustası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamil Pehlivan, 9 yaşında matbaacılığa başladı ve askerden döndükten sonra kendi matbaasını kurdu. İlçenin en eski esnaflarından olan Pehlivan, matbaacılığı sürdürürken 30 yıldır babasının vasiyetini yerine getirerek kutsal kitapların cilt bakımını yapıyor.

Evli ve 5 çocuk babası Pehlivan, hayır işlerinin mutluluğunu yaşadığını belirterek ömrünü bu şekilde geçirmek istediğini ifade etti. Merzifon’un en eski matbaacısı olduğunu dile getiren Pehlivan, 1967 yılında çırak olarak başladığı matbaacılık mesleğinde ciltleme işini öğrendiğini aktardı.

Sağlık sorunları yaşayan Pehlivan, haftada 5-6 Kur’an-ı Kerim ciltleyebildiğini ve sadece maliyetini alarak bu işi yaptığını belirtti. Babasının vasiyetini yerine getirmek için Kur’an-ı Kerimleri ciltlemeye devam ettiğini ve bu işten manevi haz aldığını vurguladı. Onarımı uzun süren Kur’an-ı Kerim ciltleme işinin zahmetli olduğunu ancak sahiplerinin mutluluğunu görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Pehlivan, Kur’an-ı Kerim ciltleme işinin kendisine ve dükkanına bereket getirdiğini ifade ederek bu işi severek yaptığını ve sağlığı el verdiği sürece devam edeceğini söyledi. Kendi olanakları ile Kapakları yapıp süsleyerek Kur’an-ı Kerimleri teslim ettiğini ve sahiplerinin teşekkürlerini almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Annesi ya da babasından hatıra kalan Kur’an-ı Kerimleri yeniden okunur hale getirmeye çalıştığını ve bu işten büyük bir memnuniyet duyduğunu aktardı.

Severek ve isteyerek yaptığı işin ona manevi haz verdiğini vurgulayan Pehlivan, amacının Kur’an-ı Kerimlerin yıllarca evlerde kullanılması olduğunu söyledi. Sağlığı el verdiği sürece Kur’an-ı Kerim ciltlemeye devam edeceğini belirterek sabırla ve sevgiyle bu işi yapmaya devam edeceğini kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kamil Pehlivan: Matbaacılığın ve Maneviyatın Ustası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!