G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Kahramanmaraş Dondurmasının Skandalı: Boş Külahtan 6.5 TL!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde yaygın bir şekilde Kahramanmaraş dondurması satışı yapan ünlü bir markanın bir şubesinde boş külahtan 6.5 TL alındığı haberinin ortaya çıkmasıyla gündeme bomba gibi düşmüştü. Söz konusu fotoğrafın sosyal medyada ve haberlerde paylaşılmasıyla markanın itibarı ciddi şekilde sarsılmıştı. Haberin yayılmasının ardından marka yetkilileri, konuyla ilgili bir açıklama yapmak zorunda kaldılar.

Markanın bazı şubelerinde görülen “Üzgünüz maliyetlerden dolayı kilo dondurma satışlarında külahlarımız ücretlidir. Boş külah 6.5 TL” yazılı tabelalar, tüketici tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bu durum karşısında markanın genel merkezi, tüm şubelerinde külahların ücretsiz olduğunu ve söz konusu fotoğraftaki uygulamanın marka politikasına aykırı olduğunu belirtti. Aynı zamanda, söz konusu şubenin franchise usulüyle faaliyet gösteren bir bayi olduğu ve genel merkezin bilgisi dışında böyle bir uygulamanın gerçekleştirildiği açıklandı.

Markanın yetkilileri, yaşanan olayı “istenmeyen bir durum” olarak nitelendirerek, söz konusu şubenin tabelasının kaldırıldığını ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını belirttiler. Aynı zamanda, markanın tüm şubelerinde külahların bedelsiz olarak verildiğini ve bu uygulamanın devam edeceğini vurguladılar. Tüketicilerin güvenini sarsacak türden uygulamalardan kaçınılacağı ve marka değerine zarar verecek durumların önüne geçileceği teminatı verildi.

Yaşanan bu olay, tüketicilerin hijyen ve fiyatlandırma konularında daha hassas olmalarını sağlamıştır. Markanın hızlı bir şekilde müdahale etmesi ve açıklamalar yaparak durumu düzeltmesi, krizin büyümesini engellemiştir. Bundan sonra, benzer sorunların yaşanmaması adına markaların franchise sistemini daha sıkı bir şekilde denetlemesi ve bayilerin faaliyetleri konusunda daha titiz davranması gerekmektedir. Tüketicilerin güvenini kazanabilmek ve marka değerini yükseltebilmek için şeffaf ve dürüst bir iletişim politikasının benimsenmesi önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kahramanmaraş Dondurmasının Skandalı: Boş Külahtan 6.5 TL!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!