G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

Kadir Özkaya AYM’nin Yeni Başkanı Seçildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yapılan Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi gerçekleşti. Kadir Özkaya ve Yusuf Şevki Hakyemez’in aday olduğu seçimde, Özkaya ilk turda 15 üyeden 9’unun oyunu alarak AYM’nin yeni başkanı seçildi. Bu seçim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AYM üyeliğine getirilen isimler arasından başkan seçilen ilk üye oldu. Hakyemez ise 6 oyda kaldı. Anayasa gereği dört yıl süreyle başkanlık yapacak olan Özkaya’nın görev süresi 2026 yılında dolacak ve yalnızca iki yıl başkanlık yapacak.

Kamu Yönetimi mezunu olan ve 1963 yılında Tarsus’ta doğan Özkaya, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü tamamladı. Kariyerine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde memurluk ve Tarım Kredi Kooperatiflerinde kontrolörlük gibi görevlerle başlayan Özkaya, 1993 yılında Danıştay tetkik hâkimi oldu. Daha sonra 2004 yılında AYM raportörlüğüne, 2011’de Danıştay üyeliğine, 2014 yılında ise Erdoğan tarafından AYM üyeliğine seçildi. Özkaya, geçtiğimiz yıl Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay milletvekili seçilen Can Atalay hakkında verilen ihlâl kararına katılan dokuz üyeden biriydi.

Özkaya’nın başkanlık görevi dört yıl sürecek olsa da 2026 yılında görev süresinin dolması nedeniyle sadece iki yıl başkanlık yapacak. Bu süre zarfında AYM’nin çalışmalarına liderlik edecek olan Özkaya, uzun yıllar kamu hizmetinde bulunmuş tecrübeli bir isim olarak görülüyor. Erdoğan tarafından atanan AYM üyeleri arasından seçilen başkan olması da önemli bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor. Başkan Özkaya’nın gelecek dönemde AYM’nin kararlarını etkileyecek önemli bir rol oynaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadir Özkaya AYM’nin Yeni Başkanı Seçildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!