G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,41
CNY4,84
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.699,19
Petrol75,21
GR. ALTIN2.919,32
BTC2.258.853,82

Kadın Cinayetlerine ‘Suçlu’ Açıklaması: Akılalmaz Sözler Partiyi Karıştırdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın Cinayetleri ve Şiddet Olayları Türkiye’yi Sarsıyor

Türkiye, peş peşe gelen kadın cinayetleri ve şiddet olayları ile çalkalanırken, AKP’li isimlerden gelen açıklamalar parti yönetimlerini de şaşırttı.

"Öldürenler Kadar Ölenler de Suçlu"

İzmir Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında konuşan AKP Üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetleri ile ilgili görüşlerini paylaştı. "Hanımlarımızı tenzih ediyorum ama…" diyerek söze başlayan Aydemir, "Öldürenler kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım. Kamera olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsa gözümüzü karakolda açarız" ifadelerini kullandı.

Aydemir’in bu açıklamaları sonrası salonda sessizlik hâkim oldu. Sosyal medya platformlarında Aydemir’in konuşmasına gelen tepkiler çığ gibi büyüdü. Partinin yönetimi, bu skandala sebep olan Latif Aydemir hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin sürecini başlattı.

"Şiddet Hiçbir Şekilde Kabul Edilemez"

Bu konuda bir açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur" dedi. Dağ ayrıca, "Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez. Şiddete karşıyız; Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir. Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

İBB Meclisi’nde Skandal Açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de benzer bir tartışma yaşandı. Türkiye’yi sarsan kadın ve çocuk cinayetlerinin görüşüldüğü toplantıda söz alan AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz dikkat çekici ifadeler kullandı. Türkyılmaz, "Dünya Sağlık Örgütü’nün istatistiğine göre kadına yönelik şiddet eylemlerinde faillerin yüzde 70’i alkollü. Alkol kötüdür. Size tavsiyem; genel başkanınıza söyleyin; bir seçim vaadi olarak alkol fiyatlarını ucuzlatacağız diyenler, bağımlılıkla mücadele konusunda bizlere dönmesinler" dedi. Bu sözler, CHP’li üyelerin tepkisini çekti.

Nevrotik Flört İlişkisi Üzerine Tartışmalar

AKP’li Meclis Üyesi Işıl İlgin Oktay, gündem dışı bir konuşma yaparak, Fatih’te öldürülen İkbal Uzun ve Ayşenur Halil ile ilgili dikkat çeken ifadelere yer verdi. Oktay, "Failin madde bağımlısı olduğu ve öldürülen evlatlarımızın nevrotik flört ilişkisinin bulunduğu, hatta İkbal’in bir yıl kadar önce intihara teşebbüs ettiği bilgisi de soruşturma dosyasına girmiştir. Kadına yönelik şiddetle ilgili politikaların İstanbul Sözleşmesi’nin feshiyle zedelendiği iddiası yanlıştır" diye belirtti.

Türkiye’de kadın cinayetleri ve şiddet olayları üzerine devam eden tartışmalar, toplumda derin etkiler yaratmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Cinayetlerine ‘Suçlu’ Açıklaması: Akılalmaz Sözler Partiyi Karıştırdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!