G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,68
CNY4,86
GBP44,98
EURO/USD1,10
BIST9.089,53
Petrol79,28
GR. ALTIN2.920,67
BTC2.145.914,48

KADEM Makaleden Hedef Alındı, İftiralara Cevap Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KADEM Kadın Araştırmaları Dergisinde yayınlanan bir makale nedeniyle hedef alındı. Hakemli bir dergide yer alan “Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali’nde Toplumsal Cinsiyet” adlı makalenin ardından KADEM, sosyal medyada ve bazı basın organlarında yapılan iftiralara cevap verdi.

KADEM, 2015 yılında yayın hayatına başlayan ve kadın konularında farklı disiplinlerde akademik çalışmalara yer açan bir dergi olan KADEM Kadın Araştırmaları Dergisi hakkındaki iftiralara karşı bir açıklama yaptı. Dergide yayımlanan makaleler, alanında uzman hakemler tarafından “kör hakemlik” yöntemiyle değerlendirilmekte olup, bağımsız bir akademik kadroya sahiptir. Dergide yer alan ve gündemde olan bir makale de bağımsız hakemler tarafından incelenmiş ve kabul görmüştür.

Konunun asırlardır tartışılan bir konu olduğu belirtilen açıklamada, kullanılan akademik metnin değerleri korumaya yönelik olduğu vurgulanmış ve eleştirilere karşı durulduğu belirtilmiştir. Ayrıca, KADEM’in mağdur ve mazlum kadınlara verdiği destek değersizleştirilmeye çalışıldığı ifade edilmiş ve bu tür girişimlerin süreceği aktarılmıştır.

KADEM, itibar suikastına uğrama riskine rağmen mağdurların yanında durma sözü vermiştir. Yapılan açıklamanın sonunda, benzer girişimlere karşı mücadelenin devam edeceği vurgulanmış ve mağdurların desteklenmeye devam edileceği belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KADEM Makaleden Hedef Alındı, İftiralara Cevap Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!