G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,81
GR. ALTIN2.876,49
BTC2.150.972,24

KADEM Başkan Yardımcısı Canan Sarı, H.K.G davasındaki iddiaları yanıtladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve “6 yaşında evlendirilen kız çocuğu davası” olarak bilinen H.K.G davasında, mağdurun avukatlığını yapan KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Canan Sarı, canlı yayında Hakan Çelik’in sorularını cevapladı. İstinaf mahkemesinin kararı sonrasında dava tekrar görülmeye başlandı. Sarı, Adalet Bakanlığı tarafından atanan avukatla mağdur arasındaki anlaşmazlık nedeniyle müvekkilin yeni bir avukat arayışına girdiğini belirtti. KADEM olarak mağdur kadınların ve kız çocuklarının haklarını savunduklarını vurgulayan Sarı, kurum olarak dosyaya müdahil olma talebinin reddedilmesi üzerine bizzat dosyaya vekâletname sunduğunu dile getirdi.

Dosyayı incelediğinde müvekkilinin büyük bir mağduriyet yaşadığını fark eden Sarı, hukuki yardım sağlamak adına harekete geçti. Bazı kişilerin kendisine ulaşarak davadan çekilmesi yönünde taleplerde bulunduğunu aktaran Avukat Sarı, müvekkilini savunmaya devam edeceğini ve yanlışlık varsa muhatabın mahkeme olduğunu açıkladı. Canan Sarı, program esnasında Hakan Çelik’in Yeni Şafak’ın haberinde kendisine yönelik yapılan “Hem avukat, hem savcı, hem hâkim” şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Üç avukatın dosyayı en ince detayına kadar incelediğini ve iddiaların mesnetsiz olduğunu ifade etti.

Programın sonunda KADEM’e karşı muhafazakâr kesim tarafından yapılan “KADEM aileyi yıkıyor, aileye zarar veriyor” tarzındaki ithamlar hatırlatıldığında, Sarı, 11 yıldır bu tür ithamlarla karşılaştıklarını fakat kadın hakları savunuculuğundan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi. Sarı, eğer ailesinin izniyle 6 yaşında evlendirilen bir kız çocuğu varsa, bu durumda aileden söz etmenin mümkün olmadığına vurgu yaptı. KADEM’in varlığı sayesinde bu gibi durumlara müdahale edilebildiğini belirten Sarı, umut ettiği şeyin dava gibi trajik bir durumun tekrar yaşanmaması olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KADEM Başkan Yardımcısı Canan Sarı, H.K.G davasındaki iddiaları yanıtladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!