G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,06
CNY4,81
GBP44,53
EURO/USD1,08
BIST8.900,03
Petrol75,44
GR. ALTIN3.013,62
BTC2.310.124,09

Juul Kullanıcılarına Büyük Sürpriz: Milyonlarca Dolarlık Tazminat Ödemeleri Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de bir mahkeme, elektronik sigara üreticisi Juul’un nikotin bağımlılığına yol açtığı gerekçesiyle 440 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi. Geçen ay verilen kararın ardından, Juul mağdurlara tazminat ödemeye başladı.

Washington eyaletinde yaşayan 55 yaşındaki Howard Feinstein, Juul’a karşı açılan davaya katıldı ve şirketin ürünlerinin bağımlılık yapıcı etkisi ve güvenliği konusunda müşterileri yanılttığı iddiasında bulundu. Banka hesabına yatırılan 3 bin dolardan fazla ödeme alan Feinstein, bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Feinstein’ın aldığı ödeme, bu yıl başında sonuçlanan 300 milyon dolarlık davaya karşılık 800 binden fazla kişiye yapılan ödemelerden sadece biri. Ödemelerin miktarları 15 ila 10 bin dolar arasında değişirken, ortalaması 240 dolar olarak belirtildi.

Dena Sharp adlı bir avukat, ödemelerin bir kısmının çeklerle gönderildiğini, diğerlerinin ise elektronik yolla yapıldığını açıkladı. Sharp, önümüzdeki günlerde daha fazla ödeme yapılacağını belirtirken, Juul müşterilerinin ürünler hakkında doğru bilgiye sahip olsalardı daha az tazminat alacaklarını iddia etti.

Mahkemeye 14 milyon başvuru yapıldı ancak sadece 842 bini resmi olarak onaylandı. Dava sürecinde, tüm başvurular titizlikle incelenirken, mükerrer talepler ve dolandırıcılık belirtileri araştırıldı. Sharp, ödeme alanların dörtte birinin doğrudan Juul’dan ürün satın aldığı için başvurularının daha kolay doğrulandığını belirtti.

Howard Feinstein gibi birçok kişi beklenmedik miktarda ödeme aldığı için şaşkınlığını sosyal medyada paylaştı. Feinstein, kredi kartı borcunu ödemek için aldığı parayı kullanabileceğini belirtirken, sigara bağımlılığından elektronik sigaraya geçtiğini ve Juul’un düzenli olarak yaptığı sağlık anketlerine katıldığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Juul Kullanıcılarına Büyük Sürpriz: Milyonlarca Dolarlık Tazminat Ödemeleri Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!