G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.140.500,36

Jandarma Astsubay Şehit Oldu, Katil Serbest Bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 Temmuz 2023 tarihinde Pasinler ilçesinde Taşağıl mahallesinde yaşanan olayda, iki aile arasında çıkan kavga sırasında İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı merkez karakolda görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, başına isabet eden kaldırım taşı ile yaralandı. Yaşar ağır yaralanarak Pasinler Devlet Hastanesine kaldırıldı ve buradan Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yaşar’ın sol gözü görmeyi yetisini kaybettiği, elmacık kemiği ve burnunda kırıklar ile kafatasında çatlaklar tespit edildi.

Yaşar, beyin suyu toplaması sebebiyle birçok ameliyat geçirdikten sonra, 10 ay süren bir mücadeleden sonra 2 Mayıs tarihinde hastanede şehit oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar için İl Jandarma Komutanlığı’nda bir tören düzenlendi. Törene Vali Mustafa Çiftçi başta olmak üzere protokol, asker, polis ve şehidin eşi Nebahat Yaşar ile çocukları Merve (18), Metan (14) ve Emline Nisa (9) katıldı. Tören sırasında duygusal anlar yaşanırken, cenaze Müftü Rüstem Can’ın okuduğu duaların ardından memleketi Hatay’a gönderilmek üzere havalimanına götürüldü.

Jandarma Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar’ı taşla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan zanlının ise 7 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Olayın ardından yaşanan bu gelişmeler, bölgede ve ülke genelinde büyük üzüntü yarattı. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar’ın vefatı, ülke genelinde terörle mücadelede gösterilen fedakarlığın bir simgesi olarak görüldü ve şehidin ailesine başsağlığı dileyen birçok kişi ve kurum tarafından başsağlığı mesajları paylaşıldı.

Bölgede yaşanan bu acı olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve adalet arayışıyla beraber güvenlik güçlerinin hassasiyeti de tekrar gündeme geldi. Yaşanan trajik olayda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar’ın anısının yaşatılması ve ailesine destek olunması için çeşitli yardım kampanyaları düzenlenmeye başlandı. Konuyla ilgili olarak soruşturma devam ederken, halkın adaletin sağlanması ve benzer olayların önlenmesi konusundaki talepleri büyüyerek devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Jandarma Astsubay Şehit Oldu, Katil Serbest Bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!