G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,34
GR. ALTIN2.880,89
BTC2.177.922,37

İzmit Mahallesinde Muhtarlık Seçiminde Skandal! Hangi Hasan Erdöl Seçildi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde, İzmit’e bağlı kırsal Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde muhtarlık için mevcut muhtar Orhan Süren ile Hüseyin Güldibi ve Hasan Erdöl aday oldu. 249 seçmenin bulunduğu mahallede mevcut muhtar Orhan Süren 78, Hüseyin Güldibi 37 ve Hasan Erdöl ise 113 oy aldı.

O.K. isimli bir kişi, seçim sonuçlarına itiraz etmek üzere İzmit İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. O.K.’nın dilekçesinde, muhtar seçilen Hasan Erdöl ile babasının aynı ismi taşıdığı, hangisinin aday olduğunun seçmenlere açıklanmadığı, ikisinin de adaymış gibi gösterilip seçmenin aldatıldığı ve aday olan Hasan Erdöl’ün dışarıdan seçmen getirdiği iddiaları yer aldı.

İlçe Seçim Kurulu, O.K.’nın itirazını gerekçeleri ve delilleri yetersiz olduğu için reddetti. O.K. bu kez İl Seçim Kurulu’na başvurdu. İl Seçim Kurulu, dışarıdan seçmen getirilmesi iddiasını kabul etmedi. Kurul yaptığı incelemede, mahallede Hasan Erdöl adını taşıyan 2 kişinin bulunduğunu ve bunlardan birinin 75 yaşındaki Hasan Erdöl, diğerinin ise 50 yaşındaki oğlu Hasan Erdöl olduğunu belirtti. Aday pusulasında hangi Hasan Erdöl olduğunun belirtilmediği ifade edildi. İl Seçim Kurulu, seçimin iptaline karar verdi ve gerekçesinde, aday pusulasında sadece Hasan Erdöl isminin yer aldığı ancak hangi Hasan Erdöl olduğuna dair herhangi bir açıklamanın bulunmadığı ve seçmenin hangi Hasan Erdöl’e oy vereceği konusunda tereddüt yaşanabileceği vurgulandı.

Kararın ardından Arpalık İhsaniye Mahallesi’nde seçim 2 Haziran tarihinde yeniden yapılacak.

Kaynak: DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmit Mahallesinde Muhtarlık Seçiminde Skandal! Hangi Hasan Erdöl Seçildi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!