G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,44
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,36
GR. ALTIN2.910,34
BTC2.119.706,22

İzmit Belediyesi 2024 Nisan Meclis Toplantısında TÜGVA’ya Tahsis Edilen Yurt Protokolü İptal Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmit Belediyesi’nde 2024 yılı Nisan ayı meclis toplantısı, CHP’nin meclis çoğunluğunu kazandığı dönemde başkanlık yapan Fatma Kaplan Hürriyet’in liderliğinde gerçekleşti. Toplantıda, 34 farklı gündem maddesi üzerinde kararlar alındı.

Görüşülen konulardan biri, AKP’li yönetim tarafından Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu protokolü oldu. Sayıştay raporları ve mahkeme kararı ile usulsüz olduğu belirlenen bu protokol, oy çokluğu ile iptal edildi. CHP Grup Başkanvekili Mehmet Nazım Gençtürk, yanlış bir uygulama olduğunu belirterek, yurdun hukuksuzca verildiğini savundu.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, tahsisin hukuksuz ve yanlış olduğunu vurgulayarak, Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda bu tahsisin geri alınacağını ifade etti. Öğrencilerin haklarının korunacağını ve mağdur edilmeden hizmetin devam edeceğini söyledi.

Protokolün iptali CHP’den destek alırken, AKP ve MHP’li üyeler çekimser oy kullandı. Toplantıda ayrıca, Ensar Vakfı’nın kullanımına verilen Nebi Güdük Gençlik Merkezi ile ilgili protokol de iptal edildi. Belediye, yurdu kendi himayesinde işletmeye devam etme kararı aldı ve öğrencilere ücretsiz hizmet sunacaklarını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmit Belediyesi 2024 Nisan Meclis Toplantısında TÜGVA’ya Tahsis Edilen Yurt Protokolü İptal Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!