G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

İzmir Menderes’te Çıkan Orman Yangınına Havaalanında Etki: Uçuşlar Aksıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan Oğlananası Mahallesi’nde çıkan orman yangınına hızla müdahale ediliyor. Henüz sebebi bilinmeyen yangın, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 7 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 1 dozerin sevk edilmesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangından yükselen duman ve yangına müdahale eden hava araçlarının yarattığı yoğunluk, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda bazı seferlerde aksamalara neden oldu. Bu durumdan etkilenen uçaklardan bazıları Milas Bodrum Havalimanı’na yönlendirilirken kalkış yapacak olan uçaklarda da gecikmeler yaşandığı bildirildi.

Öte yandan, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki tarım arazisinde başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Rüzgarın da etkisiyle çevredeki arazilere ve ormanlık alanlara sıçrayan yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve kara-hava araçlarıyla müdahale edilerek kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Manisa’nın Soma ilçesinde ise kırsal Tekeli Işıklar Mahallesi’nde başlayan orman yangını nedeniyle Bayat Mahallesi tedbir amaçlı boşaltılıyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava araçları ve ekiplerin yanı sıra Manisa Valiliği ve belediye ekipleri de yangına müdahale ediyor. Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, yangının şiddetli rüzgar nedeniyle tekrar yayıldığını belirtirken bölgede can ve mal kaybı olmadığını ifade etti.

Şiddetli rüzgarın etkisiyle Yangınların hızla yayılmasından endişe edilirken, tedbir amaçlı Bayat Mahallesi’nin de boşaltılması kararı alındı. Soma Belediye Başkanı Sercan Okur ve Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez tarafından takip edilen tahliye çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğüne ait gece görüş helikopteri de destek veriyor.

Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yangınlarla mücadelelerinin sürdüğünü ve ormanları koruma çabalarının devam ettiğini duyurdu. Yangınların kontrol altına alınması için ekiplerin kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Menderes’te Çıkan Orman Yangınına Havaalanında Etki: Uçuşlar Aksıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!