G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.552,25

İYİ Parti’nin Belediyelere Gönderdiği ‘Şeffaflık, Eşitlik ve İsrafla Mücadele Genelgesi’ Dikkat Çekiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde kazandığı il, ilçe ve belde belediyelerine, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun imzasının bulunduğu, ‘Şeffaflık, Eşitlik ve İsrafla Mücadele Genelgesi’ gönderdi. Belediyelerin kamu kaynaklarını etkin, verimli ve adil bir şekilde kullanılmasını sağlamak, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerini benimsemek ve kamu yönetiminde etik standartları yükseltmeyi amaçlayan genelgeyle, belediyelerin hizmet kalitesini yükseltmek ve vatandaşların yerel yönetimlere güvenini pekiştirmesi hedefleniyor.

Genelgede, İYİ Partili belediyelerin içerisindeki tüm atamalar ve terfiler liyakate dayalı olarak gerçekleştirilmeli. İşe alımlar ve terfi süreçleri, adayların nitelikleri, deneyimleri ve performanslarına dayanmalıdır. Belediye başkanları ve yöneticiler, aile üyelerini veya yakın ilişkide bulundukları kişileri atama veya terfi yapmaktan kaçınmalıdır. Aile üyeleri ve yakın ilişkide bulunulan kişilerin atamaları, belediyenin itibarı ve kamu hizmetlerinin kalitesinin korunması adına kesinlikle kabul edilmeyecektir. İşe alımlarda kişiye özel ilan verilemez. Tüm iş ilanları, belediyenin resmi internet sitesi ve diğer uygun platformlarda yayımlanarak geniş bir başvuru havuzunun oluşması sağlanmalıdır. Üst düzey yönetici atamaları için İçişleri Bakanlığı’ndan onay alınmalıdır.

İhaleler ve sözleşmelerin şeffaf ve rekabetçi, katılımcı ve en iyi teklifi sunan tarafların tercih edilmesi gerektiği belirtilerek, belediye personeli ve vatandaşlar, nepotizm veya israf vakalarını bildirmek için güvenli ve güvenilir bir mekanizmayı kullanmalıdır. İhlaller, gizlilik ve güvenlik prensipleri gözetilerek objektif bir şekilde değerlendirilmeli ve gereken önlemler alınmalıdır. Belediye, bütçe harcamalarını sıkı bir şekilde kontrol etmeli ve gereksiz harcamalardan kaçınmalıdır.

Belediye yetkililerinin gereksiz seyahatler, lüks araç ve pahalı etkinlikleri kısıtlanması gerektiği vurgulanarak, tasarruf tedbirleri alınarak kamu kaynakları ekonomik ve etkili bir şekilde kullanılmalıdır. Belediye yönetimi, lüks harcamalar yerine kamu hizmetlerinin kalitesini artıracak projelere öncelik vermelidir. Seçim kampanyaları sırasında kamu kaynaklarının kullanımı kesinlikle yasaklanacak ve uluslararası toplantılar, milli bayramlar gibi etkinliklerde israfa kaçınacak.

Belediyelerin yapacağı çalışmalarda doğal yaşamı korumaya özen gösterilmesi gerektiği belirtilen genelgede, şeffaflık ve kamu hizmetlerinin denetimi hususunda da detaylar yer aldı. Şeffaf yönetim, vatandaşların güvenini artırarak kaynak israfını önleyecek ve kamu çalışanlarının hukuk dışı işlemler yapmasını engelleyecektir. İYİ Parti, genelgenin titizlikle uygulanmasını ve millet odaklı bir çalışma anlayışının benimsenmesini önemle vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’nin Belediyelere Gönderdiği ‘Şeffaflık, Eşitlik ve İsrafla Mücadele Genelgesi’ Dikkat Çekiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!