G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO36,98
CNY4,81
GBP44,36
EURO/USD1,08
BIST8.714,69
Petrol75,03
GR. ALTIN2.991,94
BTC2.262.326,54

İYİ Parti’de İstifalar Ardı Ardına Geliyor: Buğra Kavuncu ve Burak Akburak Görevlerinden Ayrıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından sular durulmuyor. Seçimlerde büyük bir yenilgi yaşayan parti, Türkiye genelinde sadece bir ilde belediyeyi kazanabildi. Bu hezimetin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e istifa çağrıları yapıldı. Akşener ise bu durum karşısında Olağanüstü Kurul kararı aldıklarını duyurdu. İstifa kararı netliğe kavuşmazken, parti içinde bazı isimler görevlerinden istifa etmeye başladılar.

İlk istifa İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’dan geldi. Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olarak gösterilmişti. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Teşkilat Başkanlığı’ndan istifa ettiğini duyurdu. Kavuncu, seçim sonuçlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Seçim sonuçları bunu bir kez daha tescil etmiştir. Tüm bu şartlar altında, üzerime düşen sorumluluğu yerine getirerek, Teşkilat Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

İkinci istifa ise İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak’tan geldi. Akburak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Her daim Liderimizin yanındayım!” ifadelerini kullandı.

Bu istifaların ardından parti içindeki olağanüstü durum ve belirsizlik devam ediyor. İYİ Parti’nin geleceğine yönelik belirsizlikler sürerken, Meral Akşener’in istifa kararı ne zaman alacağı merak konusu oldu. İYİ Parti’nin prestij kaybı ve seçim sonuçlarının yarattığı hayal kırıklığı, parti içindeki istifa dalgasını da beraberinde getirdi.

İYİ Parti’nin önümüzdeki dönemde yapılacak olan olağanüstü kongresi büyük bir önem kazanırken, partinin nasıl bir yol izleyeceği ise belirsizliğini koruyor. Akşener’in liderliğindeki İYİ Parti, hem içeride hem de dışarıda ciddi bir sınavla karşı karşıya. İYİ Parti’nin bu istifa sürecinden nasıl çıkacağı ve parti içindeki dengelerin nasıl şekilleneceği merakla beklenirken, partinin geleceğiyle ilgili belirsizlikler devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti’de İstifalar Ardı Ardına Geliyor: Buğra Kavuncu ve Burak Akburak Görevlerinden Ayrıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!