G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.244.612,83

İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi liderlerinden erken seçim açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2025 yılında erken seçim olup olmayacağı konusunun tartışılması gerektiğini belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise erken seçim isteniyorsa hazırlıklara başladıklarını açıkladı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, erken seçim gündeme geldiğinde hemen yapılması gerektiğini vurguladı ve İYİ Parti’nin seçime hazır olduğunu söyledi. Partisinin karar verici olduğunu belirten Dervişoğlu, seçim kararının TBMM tarafından alınması gerektiğini ve iktidarın destek vermesi gerektiğini ifade etti.

Erbakan ise ekonomik göstergelerin kötüye gittiğini belirterek, 2025 yılında erken seçim yapılması gerektiğini düşündüğünü dile getirdi. Haziran 2023 yılında ekonomi yönetiminin göreve başladığını hatırlatan Erbakan, 2025 Haziran’ında 2 senesini doldurmuş olacaklarını ve bu süre zarfında iyileşme olmadığı takdirde erken seçimin tartışılması gerektiğini söyledi. Erbakan, “2025 yılı içinde, sonbaharda belki bir erken seçimin olup olmaması konusunun tartışılması gereklidir” diye konuştu.

Toplantıda Erbakan ve Dervişoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladılar. Dervişoğlu, seçim konusunda spekülasyon yapılmaması gerektiğini belirtirken, Erbakan ise seçim kararının ekonomi göstergelerine bağlı olduğunu ifade etti. İki lider de erken seçime hazır olduklarını açıklarken, seçimin şartlarının oluşması ve TBMM kararı gerektiğini vurguladılar. Sonuç olarak, siyasi partiler erken seçim isteğini dile getirirken, Türkiye’nin geleceği ve ekonomik durumu üzerindeki tartışmalar devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi liderlerinden erken seçim açıklamaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!