G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

İYİ Parti Kurultayında Seyirci Alınmaması Kararı Eleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hakan Şeref Olgun, 27 Nisan’da ATO Congresium’da gerçekleşecek İYİ Parti kurultayına seyirci alınmaması kararının komite kararı üzerine ortak görüş doğrultusunda alındığını sosyal medya paylaşımıyla duyurdu. Olgun, Genel Başkan adaylarının temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantı sonucunda konunun değerlendirildiğini belirtti. Kararın amacının, salonun fiziki şartları ve kapasitesi dikkate alınarak, sadece kurultay delegeleri, İl, İlçe ve Belediye Başkanları ile önceki dönem milletvekilleri dışında katılımcı kabul etmemek olduğunu ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkan adayı Tolga Akalın ise Now haberde katıldığı canlı yayında kurultaya seyirci alınmaması kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Akalın, komitenin aldığı kararı siyasi bir kepazelik olarak nitelendirdi. Demokrasi tarihinin görülmemiş bir kararı olarak değerlendirdiği bu durumu, seçimin sağlıklı ve demokratik bir şekilde gerçekleşmesini engelleyecek bir uygulama olarak gördü.

Akalın, seçimlerde seyircisizlik kararının alınabilmesi için öncelikle divan kurulunun oluşturulması gerektiğini vurguladı. Seyirci müdahalesi veya taşkınlıklar durumlarında ise divan heyetinin bu durumu gözlemleyerek karar alması gerektiğini belirtti. Kararın hukuken geçersiz olduğunu ve partinin demokratik sürecini engellemeye yönelik bir girişim olduğunu dile getirdi.

Akalın, kararı alanların kim olduğunu açık bir şekilde belirtti ve kararın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Mücadeleye devam edeceklerini ve demokratik bir sürecin engellenmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Türkiye’nin yeni bir döneme gireceği ve büyük bir demokratik sürecin başlayacağı önemli bir gün olan kurultayın boşa düşürülmeye çalışıldığını belirtti.

Son olarak, Akalın Erdoğan’a ikinci defa parti kaptırmayacaklarını vurgulayarak, Türkiye’nin siyasi atmosferindeki bu tür girişimlere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve demokratik haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Kurultayında Seyirci Alınmaması Kararı Eleştirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!