G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,81
GR. ALTIN2.876,49
BTC2.150.972,24

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Emeklilere Yapılan Bayram İkramiyesinin Yetersiz Olduğunu Söyledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emeklilere yapılan bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu belirterek seyyanen zam önerisini gündeme getirdi. Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada, 2018 yılında ilk kez verilmeye başlanan bayram ikramiyesinin 2000 lira olduğunu ve bu miktarın 50% artışla 3000 liraya çıkarıldığını ifade etti.

Ancak Akşener, döviz kuru üzerinden hesaplama yaptığında emeklilerin bayram ikramiyesinin aslında azaldığını ve kuşa döndüğünü belirtti. Akşener, hükümete seyyanen zam yaparak emeklilere destek olmaları çağrısında bulundu.

Akşener’in açıklamalarına göre, 2018 yılında bir emeklinin bayram ikramiyesi 250 dolar iken, bugün ise bu miktarın 97 dolara denk geldiğini söyledi. Bu durumun emeklileri yokluk içinde bıraktığını ve açlığa mahkum ettiğini ifade etti. Akşener, hükümetin göstermelik vaatlerinin emeklileri enflasyona ezdirmekten başka bir işe yaramadığını savundu.

Akşener, hükümete yaptığı çağrıda, emeklilere seyyanen 11 bin lira zam yaparak, en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkarmalarını ve emekli maaşları arasındaki farkı adil şekilde korumalarını talep etti. Ayrıca kök maaş işinden vazgeçilmesi gerektiğini dile getirerek, bu önerilerin hayata geçirilmemesi durumunda hükümetin sandıkta en büyük tokadı emeklilerden yiyeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Emeklilere Yapılan Bayram İkramiyesinin Yetersiz Olduğunu Söyledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!