G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.158.148,64

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Kurultayı için tepkili

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, Now TV’de İlker Karagöz’ün Çalar Saat programında gündemi ve Cumartesi günü yapılacak olan İYİ Parti kurultayını değerlendirdi. Kurultaya üye ve vatandaşların alınmaması için parti yönetiminden gelen karara tepki gösteren Akalın, “Divan başkanının yetkisi var. Komitenin böyle bir yetkisi yok kararı hükümsüzdür” dedi.

Mehmet Tolga Akalın’ın Now TV’de İlker Karagöz’ün Çalar Saat programındaki açıklamalarına göre, CHP ile yapılan ittifakta Erdoğan’ın sevdiği bir strateji üzerinde durduklarını belirtti. İYİ Parti’nin 3. yol olarak önemli bir strateji olduğunu ve Türkiye’de fayda üreten milliyetçiliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı. Akalın, Türk milliyetçilerini, Türk yurtseverlerini ve Türk demokratlarını merkezde buluşturacaklarını söyledi.

İYİ Parti’nin eski günlerine dönmesi için aday olmadığını belirten Akalın, “Makul havuzu bir partiydi ve büyük bir iktidar yürüyüşü yapacağız. Cumhuriyet ve Atatürk’le sorunu olmayanları birleştireceğiz. Erdoğan her şey oldu ama Türk olamadı. Kapsamak ve toparlamak gibi bir anlayışımız var. Demokratik bir milliyetçilik ekseni olacak” dedi.

Akalın, Divan başkanının yetkisi olduğunu ve komitenin böyle bir yetkisinin olmadığını belirterek, kurultaya üye ve vatandaşların alınmaması kararının hükümsüz olduğunu söyledi. Akalın, “Erdoğan TOMA’ları üzerime salmıştı. Erdoğan’ın bazı işbirlikçi kişileri kongreyi çalmak istiyorlar. Kabul edilemez bu karar” dedi ve tüm dava arkadaşlarından ve üyelerden destek istedi.

Sonuç olarak, Mehmet Tolga Akalın, partisinin yeniden güçlenmesi ve Türk milliyetçilerini, yurtseverleri, demokratları bir araya getirerek Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunmayı hedeflediğini belirtti. Erdoğan’a da çağrıda bulunarak, partilerinden çekilmesini istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Kurultayı için tepkili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!