G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.350,63

İSYAN EDEN AİLENİN ÇIĞLIKLARI: “15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN HAYATI BU KADAR UCUZ OLAMAZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç yaşta hayatını kaybeden Kıvanç Uman’ın ölümüyle sonuçlanan kavga olayı, 15 Mayıs 2022 tarihinde Kemalpaşa Mahallesi İnönü Caddesi’ndeki bir parkta meydana geldi. Lise öğrencisi olan Uman, eski kız arkadaşıyla yakınlaşınca, bu durum Y.K. ile arasında kavga çıkmasına sebep oldu. Kavgaya Y.K.’nın arkadaşları H.M.K. ve Y.A. da dahil oldu ve Uman, bu üç kişinin darbeleriyle yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Uman’ın durumu ağırlaşınca İstanbul’daki bir hastaneye sevk edildi ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından Y.K., H.M.K. ve Y.A. tutuklandı, ancak Y.S.K. ve A.B.K. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kocaeli 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada, tutuklu sanıkların SEGBİS üzerinden katıldığı 5’inci duruşmada, Uman’ın ailesi ve taraf avukatları da hazır bulundu. Videoda, kavganın görüntülerine ulaşıldı ve mahkemeye sunuldu. Mahkeme heyeti, H.M.K. ve Y.A. için ‘Ağırlaştırılmış yaralama’ suçundan 8 yıl hapis cezası verirken, Y.K. ise aynı suçtan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Y.K.’nın hakaret suçundan yargılandığı dava düşürüldü. Tutuksuz yargılanan A.B.K. ve Y.S.K. ise beraat etti.

Mahkemedeki görüşmeler sırasında, mahkeme başkanı ve üye hakim arasında farklı değerlendirmeler yapıldı. Mahkeme başkanı, Y.K.’nın eyleminin ‘Kasten yaralama’ olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken, üye hakim ise suça karışanların cezaları konusunda ayrıntılı bir değerlendirme yaptı ve kısmen karşı oy kullandı.

Duruşma sonrası, Kıvanç Uman’ın ailesi adliye önünde basın açıklaması yaptı. Uman’ın annesi Derya Uman, oğlunun geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini ve oğlunun hayvan olmadığını, insana yakışır bir şekilde hayatını kaybettiğini vurgulayarak adalet arayışlarının devam edeceğini belirtti. Baba Orhan ise, 15 yaşındaki bir çocuğun hayatının bu kadar ucuz olamayacağını ifade ederek adaletin yerini bulmadığını söyledi. Bu acı olayın ardından, Kocaeli Adliyesi’nde adalet arayışı devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İSYAN EDEN AİLENİN ÇIĞLIKLARI: “15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN HAYATI BU KADAR UCUZ OLAMAZ”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!