G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,83
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol73,82
GR. ALTIN2.912,62
BTC2.112.850,87

İsveçli Gençler Eylemde: Kopenhag Büyükelçiliği’ne Saldırı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da İsrail’in büyükelçilik binası yakınlarında meydana gelen iki patlama sonrasında 3 İsveçli şüpheli gözaltına alındı. Kopenhag Polisi Sözcüsü Jens Jespersen, yerel saatle 03.30 sıralarında gerçekleşen patlamaların el bombalarından kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Patlamaların hedefinin İsrail’in büyükelçiliği olup olmadığı henüz netlik kazanmamıştır.

Jespersen, patlamaların yaşandığı bölgede diğer büyükelçilik binalarının da bulunduğunu ve 15-20 yaşlarındaki 3 İsveçlinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınan şüphelilere yasa dışı silah bulundurma gibi suçlamalar yöneltileceği belirtildi. Danimarka Adalet Bakanı Peter Hummelgaard, olayın ciddiyetini vurgulayarak, sebebi hakkında şu an için yorum yapmanın erken olduğunu dile getirdi.

Polis ekipleri, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını açıklarken, soruşturmanın devam ettiğini belirtti. İsveçlilerin gözaltına alınmasıyla birlikte olayın detayları ve nedenleri üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir. Kopenhag’da yaşanan bu olayın ardından güvenlik önlemlerinin artırılması ve benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması beklenmektedir.

Olayın ardından bölgede güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı bir operasyon başlatılmış ve şüphelilerin motivasyonu ve bağlantıları hakkında detaylı araştırmalar yürütülmektedir. Danimarka ve İsveç arasındaki diplomatik ilişkilerin de bu olayın etkisiyle değerlendirilerek, olası gelişmeler için gerekli adımların atılması beklenmektedir. Son olarak, patlama nedeniyle herhangi bir kayıp yaşanmaması sevindirici olsa da, benzer olayların önlenmesi için daha fazla güvenlik önlemi alınması gerekliliği üzerinde durulmaktadır.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Dilay Yalçınkaya
Editör

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsveçli Gençler Eylemde: Kopenhag Büyükelçiliği’ne Saldırı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!