G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,08
CNY4,84
GBP45,36
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.842,31
BTC2.168.096,91

İsveç Parlamentosu, Cinsiyet Değiştirme Yasasını Değiştiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsveç parlamentosu, yoğun eleştirilere rağmen bireylerin yasal cinsiyetlerini daha rahat değiştirebilmelerine olanak tanıyan ve yaş sınırını 18’den 16’ya indiren bir yasayı onayladı. Bu yeni yasa, cinsiyet değişikliği sürecini hızlandıracak ve gelecek yıl yürürlüğe girecek. Artık 16 yaşındaki bireyler, sadece bir doktor veya psikologla kısa bir görüşme yaparak cinsiyet değiştirebilecekler. Yasayla birlikte İsveç, komşu ülkelerle uyumlu hale gelerek Avrupa’daki diğer ülkelere benzer bir sistem sunacak.

Ancak bu değişiklik, hükümeti ve halkı ikiye bölmüş durumda. Çoğunluk olumsuz tepki verirken, eleştirmenler daha detaylı değerlendirme ve olası toplumsal rahatsızlıklar konusunda uyarıda bulunuyor. Hükümet içinde de görüş ayrılıkları var ancak merkez sağ ve merkez sol partilerin işbirliğiyle yeni yasa geçirildi. Aşırı sağcılar ise değişikliği kınamakta ve öngörülemeyen sonuçlar doğurabileceğini savunmaktadır.

Özetle, İsveç parlamentosu tarafından onaylanan yeni yasa ile bireylerin yasal cinsiyet değişikliği süreci hızlanacak ve yaş sınırı 16’ya indirilecek. Bu değişiklikle birlikte cinsiyet değişikliği için sadece bir doktor veya psikologla kısa bir görüşme yeterli olacak. Ancak halkın çoğunluğu ve eleştirmenler, bu değişikliği olumsuz karşılıyor ve potansiyel toplumsal rahatsızlıklara dikkat çekiyor. Hükümet içinde tartışmalar yaşanmasına rağmen merkez sağ ve merkez sol partilerin işbirliğiyle yasa geçirilmiştir. Aşırı sağcılar ise değişikliği kınamakta ve olası öngörülemeyen sonuçlara dikkat çekmektedir. Bu değişikliğin İsveç’i komşu ülkelerle uyumlu hale getirerek Avrupa’daki diğer ülkelere benzer bir sistem sunacağı düşünülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsveç Parlamentosu, Cinsiyet Değiştirme Yasasını Değiştiriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!