G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,89
CNY4,88
GBP45,42
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.922,75
BTC2.096.801,23

İstanbul’dan Edirne’ye Altın Dolandırıcıları Şehri Terk Edemedi, Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’dan Edirne’ye gelen E.E. ve C.K. adlı iki kişi, kentte birçok kuyumcuyu düşük ayarlı altınlarla dolandırdı. Dolandırıcılar, düşük ayarlı altınları bozdurup para aldıktan sonra Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi ve savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Dolandırılan kuyumculardan biri olan Rahmi Cömert, 40 yıllık kuyumcu esnafı olarak kendilerini düşük ayarlı altınlarla dolandıran kişilerin tespit edilmesinin zor olduğunu belirtti. Dolandırıcılık olayının kuyumcular arasında WhatsApp grubuna gelen fotoğraflarla fark edildiğini dile getiren Cömert, hızlı bir şekilde polis ekipleri tarafından yakalanmalarından dolayı memnuniyetini dile getirdi ve teşekkür etti.

E.E. ve C.K. adlı şüphelilerin tutuklanmasının ardından Edirne’deki kuyumcular biraz olsun rahat nefes aldı. Ancak bu tür dolandırıcılık olaylarının önlenmesi için daha fazla dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Kuyumcuların güvenliğinin artırılması ve işlemlerin daha titizlikle yapılması konusunda önlemler alınması gerektiği belirtildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, olayın aydınlatılması ve şüphelilerin yakalanması için büyük çaba harcadıklarını ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti. Emniyet Müdürlüğü, kuyumcu esnafının da desteği ile suçluların bir an önce bulunarak adalete teslim edildiğini ve halkın güvenliğinin sağlanması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

Dolandırıcılık olayı, Edirne’deki kuyumcular arasında endişe ve tedirginliğe yol açtı. Ancak polis ekiplerinin başarılı operasyonu ve hızlı müdahalesi, dolandırıcıların kısa sürede yakalanmasını sağladı ve kentteki güvenlik önlemlerinin artırılmasına yardımcı oldu. Bu tür suçların önlenmesi için vatandaşlara da dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda emniyet birimlerine başvurmaları gerektiği hatırlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’dan Edirne’ye Altın Dolandırıcıları Şehri Terk Edemedi, Gözaltına Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!