G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.885,94

İstanbul’da triatlon sporcusuna sokak köpekleri saldırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kağıthane’de meydana gelen olay, Cendere Yaşam Vadisi’nde yaşandı. olayın tarihi 3 Mayıs ve saati ise 16.00 olarak belirtilmiştir. Olayın içinde bulunan kişi ise 40 yaşındaki triatlon sporcusu Mehmet Ayan’dır. Ayan, evine yakın olan parkta yürüyüş yapmak isterken bir grup köpekle karşılaşır. Köpeklerden biri ani bir şekilde Ayan’ın üzerine koşarak bacağını ısırdı. Sporcu, olayın hemen ardından Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek kuduz aşısı yaptırmıştır. Ayan’ın bu olaydan 2 hafta sonra yurt dışında bir yarışmaya katılması beklenmektedir.

Olayın görgü tanığı olan insanların yaşadıkları durum ise şu şekildedir: Köpeğini gezdirmeye çıkaran bir kadın, saldırıya uğrayan sporcuya tepki gösterir. Köpeklerin saldırısından sonra yaralanan Ayan, saldırgan köpeklerin videosunu çeker. Parkta köpeğini gezdiren bir kadın, yaptığı açıklamada köpeklere düzenli olarak mama verdiğini belirtirken, toplatılması durumunda ne olacağını sorar. Bu olay sonrasında ise sporcu Mehmet Ayan mağdur olduğunu belirterek şikayetçi olacağını dile getirir.

Başka bir olayda ise parkta yürüyüş yapan Ertuğrul Ünver, köpeklerin saldırısına uğradığını ancak kendini korumayı başardığını anlatır. Ünver, Kağıthane’ye doğru yürüdüğü yolda dört köpeğin kendilerine doğru geldiğini ve bu durumun tehlikeli olduğunu vurgular. Özellikle çocuklar için korkutucu olabilecek durumlar yaratabileceğini belirten Ünver, önlem alınması gerektiğini ifade eder.

Sporcu Mehmet Ayan ise yaşadığı olayı şu şekilde anlatır: Koşuya çıktığı sırada bir grup köpeğin saldırısına uğradığını belirten Ayan, köpeklerin hareketlendiğini fark edince durduğunu ancak bir köpeğin kendisini ısırdığını söyler. Ayan, sokak köpeği korkusundan dolayı artık çocuğunu dahi parka çıkaramadıklarını ve yetkililerden bu konuda önlem almalarını talep eder. Ayrıca, olay sırasında 15 gün sonra yurtdışında bir yarışa katılacak olmasının endişesini de dile getirir.

Bu olaylarla birlikte, Kağıthane’deki sokak köpekleri ve saldırılarıyla ilgili vatandaşlar ve sporcular arasında endişe ve tedirginlik oluşmuştur. Sokak köpeklerinin saldırgan davranışlarına karşı alınacak önlemler ve hayvan hakları konusundaki düzenlemelerin önemli olduğu vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da triatlon sporcusuna sokak köpekleri saldırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!