G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,48
GR. ALTIN2.881,99
BTC2.126.242,03

İstanbul’da Trans Bayrakları ve Gözaltılar Şaşırttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti’nin İstanbul Milletvekilleri Haliç ve diğer aktivistler, 10. Trans Onur Haftası kapsamında Atatürk Köprüsü’ne trans bayrakları asarken, Kadıköy’de polis 2 trans aktivisti gözaltına aldı. Haftanın teması olan “Faili Devlet” ile birlikte, LGBTİ+ bireyler Okmeydanı Köprüsü ve Mecidiyeköy’de metrobüs duraklarına da trans bayrakları astılar.

10. Trans Onur Yürüyüşü Komitesi konuyla ilgili bir açıklama yaparak, bugün 2 arkadaşlarının sokakta gözaltına alındığını belirtti. Arkadaşlarından birisinin bir kafeden alınıp, polis aracı yerine beyaz sivil bir araca bindirilerek götürüldüğü bilgisine ulaştıklarını ifade etti. Komite, arkadaşlarının durumunu yakından takip ettiklerini de bildirdi.

İstanbul’un çeşitli ilçe ve semtlerinde gerçekleşen 10. Trans Onur Haftası etkinlikleri, tüm yasaklara rağmen devam ediyor. Haliç ve diğer DEM Parti Milletvekilleri’nin atılmasıyla başlayan bayrak asma eylemleri, trans haklarına duyulan destek ve farkındalığı artırmayı hedefliyor. Özellikle Atatürk Köprüsü ve Okmeydanı Köprüsü ile Mecidiyeköy metrobüs durakları, trans bayrakları ile renklendi.

Kadıköy’de gerçekleşen olayda polis tarafından gözaltına alınan 2 trans aktivist, hâlâ polis müdahalesi ile karşı karşıya. Gözaltına alınan aktivistler arasından birinin oturduğu kafeden alınması ve sivil bir araca bindirilerek götürülmesi, endişe yaratmış durumda. 10. Trans Onur Yürüyüşü Komitesi, gözaltılar hakkında yapılan açıklamada arkadaşlarının güvenliği ve hakları konusunda hassasiyetle takipçi olduklarını vurguladı.

Trans hakları mücadelesi, Türkiye genelinde ve özellikle büyük şehirlerde süregelen bir tartışma konusu olmaya devam ediyor. LGBTİ+ bireylerin haklarını savunmak için yapılan farkındalık etkinlikleri ve yürüyüşler, toplumsal bilincin artmasına katkı sağlayarak, eşitlik ve adalet taleplerinin ön plana çıkmasını sağlıyor. Bu süreçte yaşanan gözaltılar ve müdahaleler ise, trans hakları savunucularını endişelendiriyor ve mücadelelerine daha da güç katmasına neden oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Trans Bayrakları ve Gözaltılar Şaşırttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!