G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

İstanbul’da Telefon Dolandırıcılarının Yeni Oyunu: ‘Elazıgesob’ Mesajları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da yaşayan birçok kişi, son zamanlarda cep telefonlarına “Elazıgesob” adıyla kısa mesajlar almaya başladı. Bu mesajların içeriği, Türk Ceza Kanunu’ndan bazı maddelerle birlikte bir link de içeriyordu. Mesajı alan kişilerin bu linke tıklaması halinde, kişisel bilgileri dolandırıcıların eline geçiyordu.

OdaTV’nin haberine göre, dolandırıcılar bu yöntemi kullanmaya devam ediyor ve Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi adına sahte mesajlar göndererek, kişilerin dosya detaylarına ulaşabilecekleri ifadesini kullanıyor. Bu mesajların amacı, insanların merakını kullanarak dolandırıcıların istediği linke tıklamasını sağlamak.

Dolandırıcılar, bu mesajları sadece İstanbul’daki kişilere göndermekle kalmıyor, geniş bir kesime ulaşmak için farklı yöntemler de deniyor. İnsanların bu tür mesajlara karşı dikkatli olmaları ve böyle tuzağa düşmemeleri gerekiyor. Ayrıca, böyle bir durumla karşılaşıldığında yetkililere hemen başvurulması da önem taşıyor.

Son dönemde teknolojinin gelişmesiyle birlikte, dolandırıcıların da yöntemleri değişiyor ve gelişiyor. Her geçen gün farklı taktikler deneyen dolandırıcılar, bu kez de mahkeme adıyla sahte mesajlar göndererek insanları kandırmaya çalışıyor. Bu durum karşısında vatandaşların bilinçli olmaları ve bu tür oyunlara gelmemeleri gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Telefon Dolandırıcılarının Yeni Oyunu: ‘Elazıgesob’ Mesajları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!