G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,86
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,72
GR. ALTIN2.887,47
BTC2.144.552,97

İstanbul’da Taksicilere Yönelik Yeni Güvenlik Uygulaması: Panik Butonu Devrede!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Taksi Sürücülerine Yönelik Güvenlik Uygulaması Başlatıldı

İstanbul’da son zamanlarda taksi sürücülerine yönelik artış gösteren hırsızlık, gasp, yaralama ve ölüm olayları sebebiyle yeni bir güvenlik önlemi alındı. Konuyla ilgili olarak, yaklaşık 15 yıldır taksici cemiyetleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, 12 Ocak 2024’te tanıtılan panik butonu uygulaması 1 Haziran 2024 itibarıyla test edilmeye başlandı. Şu anda uygulama prototip aşamasında olup, kısa süre içinde tüm İstanbul taksilerine entegre edilmesi planlanıyor.

Sürücü ve Yolcular İçin Panik Butonu Uygulaması

Yeni güvenlik uygulaması ile taksici, herhangi bir güvenlik olayı durumunda araç içinde bulunan panik butonuna basarak emniyet birimlerine ihbarda bulunabilecek. Ayrıca araç üzerinde bulunan ışıklı tabelada da duruma ilişkin uyarı yer alacak ve güzergah üzerinde devriye görevi yapan polis ve jandarma birimleri bilgilendirilecek. Uygulama, sürücü dışındaki kişiler tarafından algılanamayacak şekilde tasarlandı.

Yolculara Yönelik Güvenlik İyileştirmeleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tanıtılan prototipteki panik butonu uygulaması henüz yolculara entegre edilmedi. Ancak deneme aşamasının başarıyla tamamlanmasının ardından yolculara da panik butonu yerleştirilecek ve taksilere anlık görüntü aktarımı yapan kamera sistemi eklenecek. Bu sayede güvenlik denetimleri sürekli olarak sağlanacak ve olası güvenlik sorunlarına hızlıca müdahale edilebilecek.

Taksici ve Yolcular Memnuniyetini Dile Getirdi

Taksici Birol Güneş, panik butonu uygulamasının önemini vurgulayarak, yaşanabilecek güvenlik sorunlarında hızlı bir şekilde emniyet birimlerine ulaşmanın hayati önem taşıdığını belirtti. Güneş, uygulamanın tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle birlikte polis ve jandarmanın olay yerine hemen müdahale edeceğini ifade etti. Diğer bir taksici Necati Kara ise, güvenlik sisteminden memnun olduklarını ve kabinli bir sistemle daha da güvenli olacaklarını dile getirdi.

Yakup Halipçi adlı taksi şoförü ise, panik butonu uygulamasının yanı sıra içeride cam panel taleplerini de dile getirdi. Halipçi, müşteri durumlarına göre işaretleyebilmek için içeride bir panel olmasını ve bu sayede taksi içindeki iletişimin daha net ve güvenli olmasını istediklerini belirtti. Taksiciler, şu anda yeni güvenlik uygulamasından memnun olduklarını ve gelecekte daha da geliştirilerek güvenliklerine katkı sağlayacağını umuyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Taksicilere Yönelik Yeni Güvenlik Uygulaması: Panik Butonu Devrede!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!